OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης θα κηδευτεί στον Πολύγυρο ο Υποστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος, Στυλιανός Αμπαράς, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 57 ετών.

Ο πρώην διοικητής της Π.Υ. Πολυγύρου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που έπαθε. Παρά την παραμονή του στη μονάδα εντατικής θεραπείας δεν κατάφερε να ανακάμψει και σήμερα έχασε τη μεγαλύτερη μάχη που έδωσε ποτέ….αυτή να κρατηθεί στη ζωή.

Πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή στην κατάσβεση των πυρκαγιών, και ήταν παρόν σε όλες τις μεγάλες φωτιές της Χαλκιδικής. Αυτό που έλεγε πίσω από τις κάμερες, μετά τις επίσημες δηλώσεις για τα συμβάντα, και μετά από κάθε επιτυχή επιχείρηση, είναι η σημασία του να βρίσκεται ο πυροσβέστης σε καλή φόρμα. “Πρέπει να αθλούνται οι συνάδελφοι, Όλοι είναι μάχιμοι, κι αν βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση θα μπορούν να σώσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους σε περίπτωση ανάγκης. Διαφορετικά…δύσκολα“. Μάλιστα προέτρεπε τους πυροσβέστες στην Υπηρεσία Πολυγύρου να μην χάνουν ευκαιρία και να ασχολούνται με κάποιο άθλημα.

Φίλοι και συγγενείς και φυσικά το Σώμα της Π.Υ. θα τον αποχαιρετίσουν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.