Έντονη κόντρα για τα… πτυχία και τη Στάζι ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά τη «φωτιά» που έβαλε η Ντόρα Μπακογιάννη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν η κυρία Μπακογιάννη είπε στην ομιλία της ότι παρακολουθεί τον κ. Κοτζιά να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση εγγράφων για το Σκοπιανό. Όπως είπε, είναι γνωστή η λογική της Στάζι, προσθέτοντας ότι ο κ. Κοτζιάς έχει εμπειρία από την αλήστου μνήμης συνεργασία του με το καθεστώς Χόνεκερ.

Η τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του κ. Κοτζιά. Σε έντονο ύφος έκανε λόγο για «ύβρεις συγκεκριμένου περιοδικού, που διασυνδέεται με την κυρία Μπακογιάννη» και για τις οποίες το περιοδικό έχει καταδικαστεί. «Την καλώ είτε να της πάρει πίσω, είτε να δεχθεί την άρση της ασυλίας της στο Κοινοβούλιο», τόνισε.

«Κάντε μου μήνυση»

Η κ. Μπακογιάννη ανταπάντησε λέγοντας πως έγραφε ο κ. Κοτζιάς βιβλία στην ανατολική Γερμανία και προκάλεσε τον υπουργό να της κάνει μήνυση για να πάνε στα δικαστήρια.

«Με μεγάλη χαρά. Ελάτε, κύριε Κοτζιά, να τα βάλουμε κάτω. Να δούμε ποιος στην Ανατολική Γερμανία έγραφε βιβλία, πότε τα έγραφε τα βιβλία, με ποιους συνεργαζόταν. Εδώ είμαστε. Κάντε μου μήνυση κι εγώ θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου αμέσως», είπε η βουλευτής της ΝΔ.

«Επανέλαβε την ύβρη για να αποπροσανατολίσει από τα χάλια του κόμματός της»

«Επανέλαβε την ύβρη για να αποπροσανατολίσει από τα χάλια του κόμματός της. Την ίδια μέρα που δημοσίευσαν την ύβρη, δημοσίευαν τις δηλώσεις Στάϊνμάιερ για το πώς μέναμε στη Φρανκφούρτη. Βιβλίο μου, που έχω καμάρι που το συνέγραψα με καθηγητή του πανεπιστημίου της Βρέμης υβρίζεται από περιοδικό που ενδεχομένως να χρηματοδοτείται από την οικογένεια», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Κοτζιάς.

Από την πλευρά της, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε: «Αυτό που αμφισβητώ είναι ότι δεν είστε καθηγητής στο Χάρβαρντ και την Οξφόρδη και το φάγατε. Κάντε μου μήνυση».

«Είναι ψευδή τα δημοσιεύματα για επιστημονική μου κατάρτιση», είπε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε «είμαι εκλεγμένος μέλος στην Οξφόρδη. Στο Αμβούργου έχω κάνει επισκέπτης Καθηγητής. Για το Χάρβαρντ δεν είπα ποτέ ότι είμαι καθηγητής αλλά ερευνητής. Η κ. Μπακογιάννη να μας πει πως απέκτησε το πτυχίο της ».

πηγή: protothema.gr