Ένωση Αστυνομικών: Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας

    «Aφήστε τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους». Αυτό είναι το μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ μετά τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Παρασκεύης στην περιοχή των Εξαρχείων και τη σύλληψη 11 ατόμων, μεταξύ αυτών και του 40χρονου υπαλλήλου της Βουλής.

    Οι συνδικαλιστές σε ανακοίνωση τους αναφέρουν πως η Αστυνομία όταν την αφήνουν, μπορεί να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά της, ενώ παραθέτουν και λεπτομέρειες απ’ όλα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα με το κυνηγητό των «μπαχαλάκηδων» στα στενά των Εξαρχείων.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών:

    «11 συλλήψεις – Αυτά συμβαίνουν μόνο όταν μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας

    Για τα πρωινά (15/06/2018) γεγονότα στα Εξάρχεια και τις συλλήψεις των 11 μπαχαλάκηδων, εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας, της Υ.Α.Τ. Τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής: Στις 05.50 έγινε επίθεση εναντίον της διμοιρίας. Η διμοιρία καταδίωξε τα άτομα ώστε να κάνει συλλήψεις και αυτά προσπαθώντας να ξεφύγουν, κρύφτηκαν σε κατάστημα. Μέχρις εδώ όλα ήταν με πρωτοβουλία του διμοιρίτη (και μπράβο του). Από κει και πέρα και σε συνεννόηση με το Κέντρο, όντως υπήρξαν και εντολές και κινητοποίηση, ώστε τα άτομα να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αφήστε αυτούς που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Κλείνοντας, ενισχύστε επιτέλους τις διμοιρίες γιατί σε λίγο δεν θα μπορούν με 8 άτομα να κάνουν όλα αυτά που ζητάτε..».