Όπως έγινε γνωστό, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Βασιλεία, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Τούμπα. Τι πρέπει να προσέξει ο «δικέφαλος», τα τρωτά σημεία της Ελβετικής ομάδας και το μεγάλο της αστέρι. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 24-25 Ιουλίου ενώ το δεύτερο στις 31 Ιουλίου 1 Αυγούστου.

Η Βασιλεία, έχοντας την απαραίτητη εμπειρία από πρωταθλητισμό και από Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα είναι το πρώτο «εμπόδιο» στον δρόμο του ΠΑΟΚ, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Με έτος ίδρυσης το 1893, το ιστορικό σωματείο έχει κατακτήσει 20 φορές το πρωτάθλημα στην χώρα της, ενώ 12 φορές έχει στεφθεί κυπελλούχος, στοιχεία που δείχνουν πως δεν πρόκειται για μια «τυχαία» ομάδα. Άλλωστε, την περσινή αγωνιστική περίοδο μπορεί να μην τα κατάφερε τόσο καλά στις εγχώριες υποχρεώσεις της, αλλά στο Champions League κατάφερε να φτάσει μέχρι τους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με την Μάντσεστερ Σίτυ να την αποκλείει.

Στο πρωτάθλημα Ελβετίας και μετά από επτά σερί «πρωτιές» στον πίνακα της βαθμολογίας, η Βασιλεία τερμάτισε στην δεύτερη θέση, με 15 βαθμούς διαφορά από την πρώτη Γιανγκ Μπόις.

Οι παίχτες «κλειδιά» που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην άμυνα του ΠΑΟΚ

Ένας από τους πρώτους παίχτες που πρέπει να προσέξουν στον δικέφαλο είναι ο Ατσέτι. Ο 21χρονος επιθετικός της Βασιλείας, ερχόμενος τον Οκτώβριο του 2017 από την Σεντ Γκάλεν, έδειξε ότι είναι χαρισματικός σκόρερ, καθώς στην πρώτη του μόλις σεζόν σκόραρε 17 τέρματα.

Εκτός αυτού, ένας εξίσου εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης είναι ο 23χρονος Μοχάμεντ Ελεονούσι. Ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί υπό προϋποθέσεις και στην κορυφή της επίθεσης, την περασμένη σεζόν σκόραρε 13 φορές στο πρωτάθλημα και 2 στο Champions League, ενώ στον δημιουργικό τομέα είναι ακόμα πιο ικανός, καθώς είχε 15 ασσίστ το πρωτάθλημα.

Τέλος, ένας ακόμα παίχτης «κίνδυνος θάνατος» που πρέπει να εστιάσει την προσοχή της η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο Βαν Βολφσβίγκεν. Ο 29χρονος επιθετικός της Ελβετικής ομάδας, σε 21 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα έβαλε 11 γκολ, ενώ ένα τέρμα σημείωσε και στο Champions League. Παρόλα αυτά, ο ποδοσφαιριστής τίθεται αμφίβολος για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός του στις 7 Μαΐου στο γόνατο, ίσως δεν του δώσει την ευκαιρία να βοηθήσει την ομάδα του. Όλα θα εξαρτηθούν από τον ρυθμό αποκατάστασης του ποδοσφαιριστή και στο πως θα «αντιδράσει» ο οργανισμός του.

Ο Δημητρίου «ένωσε» ΠΑΟΚ και Βασιλεία πριν την κλήρωση

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ «γνωρίστηκαν» για πρώτη φορά με την Ελβετική ομάδα, λόγω Δημητρίου. Ο νεαρός αμυντικός που βρίσκονταν προ ολίγες μέρες στον δικέφαλο, πήρε μεταγραφή για την Βασιλεία ως ελεύθερος, κυνηγώντας το όνειρο για διάκριση στο εξωτερικό.

Η μάχη της κερκίδας, ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της Βασιλείας αναμένεται με ενθουσιασμό:

Πηγη: metrosport.gr