Ένα από τα πρώτα κάμπινγκ της Χαλκιδικής, από το 1977, αυτό της Ιερισσού λειτουργεί και φέτος το καλοκαίρι με νέες προδιαγραφές και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

 Το δημοτικό κάμπινγκ Ιερισσού, λειτούργησε υπό το καθεστώς του δήμου το 2003 εκ νέου, έπειτα από μια χρόνια εκμετάλλευση από ιδιώτη που προηγήθηκε. Σήμερα, η «Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δημοτική Α.Ε.» του δήμου Αριστοτέλη πετυχαίνει 100 τοις εκατό πληρότητα στο κάμπινγκ που λειτουργεί από την 1 Μαΐου ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

«Προσπαθούμε να βάλουμε κάποιες προδιαγραφές που δεν υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια. Ανακαινίζουμε τις υποδομές, πρόσφατα μάλιστα βάλαμε ίντερνετ και wifi σε όλο το κάμπινγκ. Επίσης κάναμε ένα καινούργιο ιατρείο, όπως άλλωστε απαιτεί και ο νόμος», τονίζει ο Πρόεδρος της ΑΕ Βαλσαμής Λευτέρης.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της έκτασης είναι ότι βρίσκεται μέσα στον οικισμό της Ιερισσού.  Όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕ, Δουλδέρης Σταύρος, στόχος της δημοτικής αρχής είναι βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις προτρέποντας τους τουρίστες του κάμπινγκ να κάνουν τις αγορές τους από τα τοπικά καταστήματα, να επισκεφτούν τις ταβέρνες και τα καφέ, και να γνωρίσουν φυσικά την Ιερισσό. Για το λόγο αυτό, μέσα στο κάμπινγκ δεν λειτουργεί μπαρ ούτε σούπερ μάρκετ.

Οι 75 θέσεις που διαθέτει το δημοτικό κάμπινγκ για τροχόσπιτα κλείνουν από πολύ νωρίς, πριν από την έναρξη της σεζόν. Το 90% των τουριστών είναι Έλληνες από τη βόρειο Ελλάδα, ενώ ένα 10% είναι Ιταλοί με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακτή του κάμπινγκ βραβεύεται ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια με Γαλάζια Σημαία.

Για κρατήσεις θέσεων μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα: 23770 21125, 23770 21130, μέσω Fax: 23770 21132 και μέσω e-mail.