Πέρασαν 15 μέρες και πιστός στο ραντεβού μου από αυτή την φιλόξενη σελίδα δίνω με χαρά τις βιβλιοπροτάσεις μου.

Αυτή την φορά οι καιροί απαιτούν να εμβαθύνουμε στην Ιστορία μας. Καλοκαίρι δεν σημαίνει μόνον σταυρόλεξο, εξάλλου ακόμη κι αυτό έχει ερωτήσεις Ιστορίας.

4 βιβλία σήμερα

1ο: “Ο Έλληνας Τούρκος”, του Χρίστου Χριστοδούλου, εκδόσεις Επίκεντρο 2016.

Πρόκειται για μίαν απολαυστική μυθιστορηματική βιογραφία, την αληθινή ιστορία ενός Έλληνα Χιώτη που έγινε μέγας Βεζίρης (σημερινός πρωθυπουργός) στην Οθωμανική αυτοκρατορία κι έζησε δραματικά γεγονότα καθορίζοντας πολλές φορές τις τύχες λαών.

Αντλούμε πολύτιμες πληροφορίες ξεκούραστα.

 

2ο: “Αντάρτες και Καπετάνιοι – Η Εθνική Αντίσταση κατά της βουλγαρικής κατοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης 1942-1944”, του Τάσου Χατζηαναστασίου από τις Αφοί Κυριακίδη, 2017

Ενώ υπήρξε η διδακτορική διατροφή του φίλου καθηγητή Ιστορίας, κατέληξε σημείο αναφοράς για πολλές επιστημονικές μελέτες καθώς ποτέ δεν είχε ασχοληθεί κανένας με τούτο το θέμα. Αναφορές υπάρχουν και για την αντίσταση στην Χαλκιδικής μας.

Σημαντικό εγχειρίδιο.

 

3ο: “Οι δρόμοι της βροχής” της Ελευθερίας Χατζοπούλου από τις Ψυχογιός 2017

Από τα καλύτερα βιβλία της περσινής χρονιάς. Διαβάζεται αχόρταγα. Η ιστορία των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης, ο ξεριζωμός, η εγκατάσταση στην Θεσσαλονίκη. Ιστορικό μυθιστόρημα που εκθείασε ο καθηγητής της Νεοελληνικής Ιστορίας Βακαλόπουλος προλογίζοντάς το. Νομίζω δεν χρειάζεται άλλα λόγια, διαβάστε το.

 

 

4ο: “Το δέντρο του Ιούδα” του Μιχάλη Μακρόπουλου από τις εκδόσεις Κίχλη 2014.

Νουβέλα, μα τί νουβέλα. Τόσο καλογραμμένη, τόσο σημερινή, τόσο βαθιά ανθρώπινη. Το διαβάζεις απνευστί, το τέλος λυτρωτικό. Αγαπημένο μου…

 

Τέσσερα βιβλία, συντροφιά μας σε ταξίδια. Ιστορίας, περιπέτειας, συναισθημάτων.

Αναζητήστε τα…