Άλλη μια πετυχημένη διεθνής συνάντηση ρίψεων έλαβε χώρα στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Τα «Σιθώνεια» συμπλήρωσαν φέτος 17 χρόνιας διοργάνωσης και είχαν να παρουσιάσουν αξιόλογες επιδόσεις.

Στη σφυροβολία ανδρών και γυναικών σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, Ολυμπιονίκη, έγινε ένας πολύ καλός αγώνας, ενώ στη σφαιροβολία έγιναν ακυρώσεις τελευταίας στιγμής.

Τη λύπη του για την απουσία του Νίκου Παπαδημητρίου που έφυγε πέρσι από τη ζωή εξέφρασε ο Νίκος Χριστοδούλου Αντιδήμαρχος Σιθωνίας.

Άλλωστε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Γιώργος Δαλδογιάννης μίλησε για τη σημασία της διοργάνωσης, κυρίως για τους αθλητές μικρής ηλικίας.

[metaslider id=41408]

«Κάθε χρόνο και καλύτερα», δήλωσε ο Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αναστάσης Τομπούλης, που μίλησε για το όραμα του Νίκου Παπαδημητρίου όταν ξεκίνησαν οι αγώνες. «Υπάρχει προοπτική καθώς όλοι οι αθλητές είναι άξιοι», τόνισε ο ίδιος.

Στα φετινά «Σιθώνεια» όπως και κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση στο τέλος της διοργάνωσης.

Μεγάλες διακρίσεις

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα όπως ανακοινώθηκαν από το ΣΕΓΑΣ, ο πρωταθλητής της σφυροβολίας Μιχάλης Αναστασάκης ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της διοργάνωσης στη Νικήτη, αφού στην δεύτερη βολή του πέτυχε 76,53 μ. βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και έπιασε το όριο για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Ο Αναστασάκης έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, αφού είχε ακόμη βολές στα 76,23 μ. , 73,47 μ. και 74,90 μ. στην τελευταία του βολή.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα πίσω από τον Ολυμπιονίκη του Ρίο Ντίλσοντ Ναζάροβ, ο οποίος είχε καλύτερη βολή στα 78,08 μέτρα. Ο Αναστασάκης άφησε στην τρίτη θέση τον Νίκ Μίλερ (Βρετανία) με 74,96 μ., τον αθλητή με την τρίτη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν συνέχισε ο Τάσος Λατιφλάρι (Κένταυρος Χαλκ.), ο οποίος ήταν νικητής στη σφαιροβολία με 19,00 μ., ενώ είχε δύο ακόμη έγκυρες προσπάθειες στα 18,99 μ. και 18,64 μέτρα.

Στη σφυροβολία των Γυναικών η Ιρίνα Κλούμετς (Ουκρανία) ήταν νικήτρια με 70,64 μέτρα, ενώ εξίσου καλή ήταν και η 20χρονη Ρωσίδα Σοφία Πάλκινα, που ακολούθησε με 67,97 μέτρα.