Από την 1η Ιουλίου θα λειτουργήσει στην Ολυμπιάδα του δήμου Αριστοτέλη η «Ευρωκατασκήνωση Ολυμπιάς» για την οποία έχει ήδη εξασφαλιστεί το κονδύλι των 200 χιλιάδων ευρώ. Θα φιλοξενήσει 360 παιδιά με αναπηρία, σε 3 δεκαήμερα μέχρι και τον Αύγουστο. Οι υποδομές είναι έτοιμες και οι εργασίες έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο καθώς απομένουν λίγες μόνο μέρες μέχρι να φτάσει το πρώτο γκρουπ παιδιών με τους συνοδούς τους.

«Η κατασκήνωση βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη παραλία, με πλούσια φύση και διαθέτει καταπληκτικές υποδομές. Χρονικά είμαστε στο κατάλληλο σημείο ώστε ο δήμος να έχει έναν πρότυπο χώρο, αλλά και τα παιδιά να έρθουν εδώ για να απολαύουν τις διακοπές τους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη και πρόεδρος του τριμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης «ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» Αργύρης Τσακνής.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αριστοτέλη Γιώργο Ζουμπά, το θεσμικόπλαίσιο λειτουργίας της κατασκήνωσης είναι δύσκολο και όλα πρέπει να κινηθούν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες για να προλάβουν τις προθεσμίες. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος. Η περσινή δοκιμαστική λειτουργία της κατασκήνωσης ήταν καταλυτική για να αναθέσει και φέτος το Υπουργείο στο δήμο τη θερινή αυτή δράση, έτσι ώστε να μην χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 5 ως τις 15 Αυγούστου, ο χώρος θα φιλοξενήσει παιδιά από τα ορεινά κυρίως μέρη του δήμου, ηλικίας 5 ως 15 ετών. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία και στους δημότες Αριστοτέλη να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα δεκαήμερο διακοπών στη θάλασσα.