Φεστιβαλικές εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ελαίας Δρώμενα» διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα» υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας, στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2018 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου.

Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε με επιτυχία την Παρασκευή και ήδη υπήρχαν πολλοί επισκέπτες στην έκθεση. «Η ελιά και το λάδι είναι βασικά στοιχεία οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή μας», τόνισε ο Νίκος Χριστοδούλου αντιδήμαρχος Σιθωνίας. «Σκοπός μας είναι να βγει η εκδήλωση έξω από τα σύνορα του δήμου Σιθωνίας», πρόσθεσε.

Η εκδήλωση είναι κορυφαία για το δήμο καθώς ο δήμος δείχνει την παραγωγή του αλλά και τον πολιτισμό του», ανέφερε ο Γιώργος Δαλδογιάννης Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης.

[metaslider id=41683]

Ο Πρόεδρος του Π.Σ. Νέα Άσσα, Γιώργος Ζαφείρης δήλωσε  ικανοποιημένος από τη συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση του κόσμου στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς τονίζοντας τη σημασία της τοπικής παραγωγής που είναι το λάδι και η ελιά.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος χαρακτήρισε τα Ελαίας Δρώμενα εκδήλωση τιμής στον καρπό της ελιάς που θρέφει όπως είπε τους κατοίκους του Μεταγγιτσίου.

Το παρόν στην πρώτη μέρα των εκδηλώσεων έδωσε μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος.

Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμοί μαγειρικής καθώς και ιδιαίτερες γαστρονομικές γεύσεις από ντόπιους κατοίκους αναδεικνύοντας έτσι και τη γευστική ταυτότητα του τόπου.