Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό και στην Αρναία σήμαναν το τέλος της σχολικής χρονιάς για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου μαθητές, δάσκαλοι, γονείς, φίλοι αλλά και επισκέπτες που άκουσαν τις μουσικές, συμμετείχαν σε μια ανοιχτή γιορτή, στο προαύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιερισσού. Τη παράσταση έκλεψε το τμήμα της προπαιδείας και η δασκάλα τους κα Ασημένια Νόστη που παρουσίασαν το «Καρναβάλι των ζώων» του Camille Sean Sans, μια δραστηριότητα που “δένει» το καρναβάλι με τα ζώα, τη μουσική και τα μουσικά όργανα ενώ η νεοσύστατη παιδική – νεανική χορωδία Ιερισσού υπό τη διεύθυνση της κα Ελισάβετ Σταμνά συγκίνησε με την παρθενική της εμφάνιση.

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, η βραδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας ήταν μαγευτική! Πρωταγωνιστές ήταν ξανά οι μικροί μαθητές της μουσικής προπαιδείας του τμήματος Αρναίας, που παρουσίασαν το μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο Λύκος», ένα παραμύθι που φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τα όργανα της Συμφωνικής ορχήστρας ενώ η παιδική- νεανική χορωδία του δήμου Αριστοτέλη, υπό τη διεύθυνση της Αλίζιας Μαλασιώτη, για μια ακόμη χρονιά ενθουσίασε το κοινό.

Αυτό που έκανε τις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις του 2018 τόσο ξεχωριστές ήταν το κέφι των συμμετεχόντων, μαθητών και καθηγητών, που κατέθεσαν ένα κομμάτι της ψυχής τους σε ένα πρόγραμμα που συνδύαζε αρμονικά την παρουσίαση των κομματιών με το μεράκι των μαθητών και των καθηγητών που τους πλαισίωναν. Στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις συμμετείχε το Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων του Ωδείου, η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, η Παιδική Νεανική Χορωδία Δήμου Αριστοτέλη, τα τμήματα Μονωδίας, Μουσικής Προπαιδείας, Κιθάρας, Βιολιού, Κρουστών και Πιάνου και για πρώτη εμφάνιση το τμήμα Κρητικής Λύρας και η Παιδική – Νεανική Χορωδία Ιερισσού.

Η επιτυχία των εκδηλώσεων οφείλεται κατά βάση στους καθηγητές της Μουσικής Σχολής που κατέβαλαν τα μέγιστα για την όμορφη παρουσία των παιδιών. Θερμές ευχαριστίες στον καλλιτεχνικό διευθυντή Προδρομίδη Χαράλαμπο καθηγητή Σαξόφωνου και μαέστρου της Φιλαρμονικής Ιερισσού, στους καθηγητές του Βιολιού Αβραμίδη Δημήτριο, του πιάνου Ισαάκ Ηρακλείδη, της Κιθάρας Γιώργου Ιγνάτεφ, των Ντραμς Εμμανουηλίδη Γιάννη, της Φωνητικής, της Μονωδίας και της Παιδικής- Νεανικής Χορωδίας Ιερισσού Ελισάβετ Σταμνά, του Μπουζουκιού Γιώργου Καραβασίλη, της Κρητικής Λύρας Κυριτσάκη Κωνσταντίνου, της Μουσικής Προπαιδείας και του Σαντουριού Ασημένιας Νόστη, του Πιάνου Μαρίνας Λαζαρίδου, του Φλάουτου με ράμφος και της Παιδικής- Νεανικής Χορωδίας Δήμου Αριστοτέλη Αλίζιας Μαλασιώτη και φυσικά ιδιαίτερη μνεία στον καθηγητή Κιθάρας Μανώλη Στροίκο για την καθοριστική συμβολή στην επιτυχημένη χρονιά της μουσικής σχολής αλλά και στην καλλιτεχνική οργάνωση των εκδηλώσεων.

Η πρόεδρος του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου, κα Ελένη Παναγιωτοπούλου, δήλωσε μεταξύ άλλων «…Η χρονιά 2017- 2018 αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Είχαμε τη χαρά να ζήσουμε στιγμές γεμάτες συγκίνηση, περηφάνια και ελπίδα για τα παιδιά μας που μεγαλώνουν και μας κάνουν περήφανους. Βλέπουμε τους κόπους μας να δίνουν καρπούς. Φέτος για πρώτη φορά το μέγεθος των συμμετεχόντων στη συναυλία στην Ιερισσό επέβαλε η συναυλία να γίνει στον προαύλιο χώρο. Τι καλύτερο για μας να υποδεχόμαστε κάθε χρόνο όλο και περισσότερους μαθητές. Μικροί εκκολαπτόμενοι μουσικοί που ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να γίνουν μεγάλοι και σπουδαίοι. Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση σε όλους».

πηγή: facebook