Με επιστολή του στην ΚΟ των ΑΝΕΛ και στο προεδρείο της Βουλής, ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής της Β’Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής του έχουν να κάνουν με το Σκοπιανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Λαζαρίδης δικαιολογεί την αιφνιδιαστική ανεξαρτητοποίησή του λέγοντας ότι «δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος στη συνείδησή του».

Η επιστολή του Γ. Λαζαρίδη

Στην δισέλιδη επιστολή του ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα (σ.σ. των ΑΝΕΛ) τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα».

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο ανεξάρτητος πλέον, βουλευτής υπερασπίζεται την ανάγκη για διευρυμένη πλειοψηφία στη συμφωνία με την π.Γ.Δ.Μ. και αναφέρει επί της ουσίας: «Όταν κατατέθη η πρόταση μομφής, σε λάθος χρόνο κατά την άποψή μου, είχα να επιλέξω ανάμεσα σε δύο πράγματα:

Α) Να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές-ύβρεις κλπ) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας

Β) Να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της Δ’ αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια και στη συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας».

Στην αρχή της επιστολής του, ο Γ. Λαζαρίδης σημειώνει εξάλλου, «στις 21 Ιουνίου 2018 ανοίξαμε την πόρτα της εξόδου από τα μνημόνια. Ο στόχος τον οποίο βάλαμε, με τη βοήθεια του Θεού επετεύχθη».

ΑΝΕΛ: Αποστάτης, να παραδώσει την έδρα του

«Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι.

Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε.

Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών.

Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

Ο κ. Λαζαρίδης, πάντως, είχε καταψηφίσει την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης. Ήταν μάλιστα και ένθερμος στη Βουλή, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου στο Τwitter:

Φωνές ως τον διάδρομο

Ολα δείχνουν ότι η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης ήταν μια απόφαση που αιφνιδίασε το ίδιο του το κόμμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν μπήκε στο γραφείο των ΑΛΕΛ, στη βουλή, για να ενημερώσει για την ανεξαρτητοποίησή του, οι αντιδράσεις και οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους και ήταν ιδιαίτερα έντονες.

Δεύτερη απώλεια για τους ΑΝΕΛ

Πρόκειται για τη δεύτερη «απώλεια» για τους ΑΝΕΛ, μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής της ΝΔ για το Σκοπιανό.

Πλέον, η κυβερνητική πλειοψηφία μένει με 152 βουλευτές.

Τι είχε πει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης στην πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας:

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καταρχήν, επειδή από την ιδρυτική μας διακήρυξη δεν μπορούμε να δεχθούμε τη χρήση του όρου Μακεδονία, λέμε όχι και στη συμφωνία και στη χρήση του όρου Μακεδονία. Όμως, λέμε όχι και στην πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, γιατί, όπως σας είπα, είναι ένα μνημείο υποκρισίας…

Εγώ προέρχομαι από τη Νέα Δημοκρατία του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως όρισε τότε το ιδεολογικό περίγραμμα του κόμματος και που δεν έχει καμία σχέση με αυτό το Κόμμα το οποίο βλέπουμε σήμερα στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. ..

Επιτέλους, κύριοι συνάδελφοι, άκουσα μετά από πολύ καιρό κάποιους από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να υπερασπίζονται την περίοδο του Κώστα Καραμανλή. Άκουσα κι εχθές έναν Βουλευτή, άκουσα και σήμερα. Διότι τόσο καιρό, τόσους μήνες ακούω από τους πρώην συνεταίρους σας, από το ΠΑΣΟΚ, να πυροβολούν την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, η οποία ήταν η περίοδος που είχε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης η πατρίδα μας και να τη θεωρούν υπεύθυνη για την καταστροφή και την κρίση στη χώρα μας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως είπα προηγουμένως, λέμε «ΟΧΙ» και στην πρόταση μομφής την οποία έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά το ίδιο λέμε και στη συμφωνία.

Πηγή: iefimerida.gr