Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις του Δήμου Κασσάνδρας, της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Κ.Μ., προκειμένου να αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατό τις ζημιές που προκάλεσε η νεροποντή της Τρίτης στις περιοχές Κασσάνδρειας, Ν.Φώκαιας και Σίβηρης.

Η  βροχή που έπεσε στην Κασσάνδρα ήταν 115,4 mm δηλαδή, 115,4 τόνοι νερού ανά στρέμμα.  Θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλος όγκος βροχόπτωσης, αλλά το ευτύχημα για το Δήμο και τους δημότες ήταν ότι τα ρέματα ήταν καθαρισμένα και ως εκ τούτου η διέλευση του νερού ήταν ευχερής. Στην Κασσάνδρεια πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια καθώς και αυλές σπιτιών. Η Π.Υ δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων. Στη Ν.Φώκαια, μετά την παρατεταμένη σφοδρή βροχόπτωση υπερχείλισε ρέμα το νερό του οποίου κατευθύνθηκε με ορμή στην παραλιακή ζώνη προκαλώντας ζημίες στην ακρογιαλιά και στο αλιευτικό καταφύγιο. Παράλληλα, ζημίες υπέστη το εσωτερικό οδικό δίκτυο και αρκετές αγροτικές οδοί.

Στη Σίβηρη υπερχείλισε το  ρέμα και προκλήθηκαν ζημίες στους εσωτερικούς δρόμους του οικισμού, ενώ πλημμύρισαν και αρκετά υπόγεια. Προβλήματα σημειώθηκαν και στο Περιφερειακό οδικό δίκτυο στο ύψος της Μόλας Καλύβας τα οποία άμεσα αποκαταστάθηκαν. Από την πρώτη στιγμή της νεροποντής στο δήμο Κασσάνδρας στήθηκε μεγάλη επιχείρηση αποκατάστασης. Συνεχώς στις πληγείσες περιοχές δουλεύουν μηχανήματα του Δήμου Κασσάνδρας, της Περιφέρειας, μηχανήματα ιδιωτών εργολάβων και η Πολιτική Προστασία του δήμου, που καταγράφει τις ζημίες στις κατοικίες.

Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης είναι παρών από την πρώτη στιγμή σε όλες τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να συντονίζει τις εργασίες. Παράλληλα αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και οι τοπικοί πρόεδροι βρίσκονται επί ποδός συντονίζοντας μαζί με τους εργάτες του Δήμου τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Άμεσα θα υποβληθεί αίτημα από το Δήμο Προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση  έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση, τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ως τότε όλες οι δυνάμεις του Δήμου θα βρίσκονται σε επιφυλακή.