Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής, Στέλιος Βαλιάνος, έκανε παρέμβαση στην χτεσινή (27/06/2018) κοινή συνεδρίαση των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας για το Σκοπιανό.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Πριν τοποθετηθώ για το θέμα της συνεδρίασης μας, θα ήθελα να αναφέρω ότι η σκέψη μας από χθες βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις ακραίες βροχοπτώσεις αλλά και στους συναδέλφους μας αυτοδιοικητικούς οι οποίοι αυτές τις κρίσιμες ώρες δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης, ευελπιστώντας στην άμεση ανάσχεση των συνεπειών των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων.

Εκπροσωπώντας την παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας μας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την κοινή συνεδρίαση των Συμβουλίων μας, με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων.

Επιτρέψτε μου την απαρίθμηση ορισμένων σύντομων σκέψεων.

Είναι προφανές ότι το κλείσιμο, άρον άρον, της υπογραφείσας συμφωνίας ,σε συνθήκες μυστικής διπλωματίας, χωρίς τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της Χώρας αλλά κυρίως χωρίς της συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, αποτελεί ήττα για τα συμφέροντα της Πατρίδας μας και συνιστά εθνική υποχώρηση σε σχέση με τα ιστορικά δεδομένα και κεκτημένα ανά τους αιώνες.

Όσα «δώσαμε» (δηλαδή το σύνθετο όνομα, η ανύπαρκτη «Μακεδονική γλώσσα» και ανύπαρκτη «Μακεδονική εθνότητα» μέσα από τον αυθαίρετο προσδιορισμό της ιθαγένειας) νομιμοποιούν για το μέλλον τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας, με Ελληνική «σφραγίδα». Με άλλα λόγια «δώσαμε» ένα όχημα αλυτρωτισμού ( τη σύνθετη ονομασία) και πολύ ισχυρά «καύσιμα» για να το κινήσουν οι εμπνευστές του (δηλ. τη «γλώσσα» και την «εθνότητα»).

Ο κατά τα άλλα «ρητός διαχωρισμός της Αρχαίας από τη σύγχρονη Μακεδονία και η «αποδοχή» όλων αυτών από την πλευρά των Σκοπίων, ουδόλως σημαίνει ότι θα σταματήσει ο αλυτρωτισμός με την «ατμομηχανή» και τα «καύσιμα» που εμείς τους παραδίδουμε!

Η Ελλάδα «αναγνωρίζει» σαν «Μακεδόνες» μια ιστορικά ανύπαρκτη (κυριολεκτικά) εθνότητα η οποία αποτελείται από ετερόκλητους Σλάβους, Αλβανούς, αθίγγανους κ.ο.κ.

Αναγνωρίζει ακόμα μια «Μακεδονική γλώσσα» που δεν υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει και σήμερα!

Μια Βουλγαρο-σλαβική διάλεκτο που εμφανίστηκε στην περιοχή δέκα ολόκληρους αιώνες μετά την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναγνωρίζεται σήμερα από ανιστόρητους σαν «Μακεδονική γλώσσα» όπως – όπως, για να «κλείσει» το θέμα με «αμοιβαίους συμβιβασμούς» – όλοι εις βάρος της αλήθειας, την ιστορίας και της πραγματικότητας!

Στην πράξη, η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» «αναβαθμίζει» μια επαρχία της πρώην Γιουγκοσλαβίας σε χώρα, όταν η Ελλάδα κατέχει το μεγαλύτερο τμήμα της «γεωγραφικής» Μακεδονίας (και το συντριπτικό ποσοστό της 100% Ελληνικής, Αρχαίας Μακεδονίας), η Βουλγαρία άλλο ένα τμήμα και η Αλβανία ένα ελάχιστο. Γιατί αποτελεί «επιτυχία» όταν μια χώρα με ένα μικρό μόνο τμήμα της «γεωγραφικής» Μακεδονίας μονοπωλεί ένα όνομα (έστω και σε σύνθετη μορφή) με το οποίο δεν έχει καμιά απολύτως ιστορική, εθνική και πολιτισμική σχέση; Είναι αυτό φυσιολογικό; Έχει καμιά επαφή με την λογική και την πραγματικότητα ώστε να θεωρηθεί επιτυχία;

Συμπέρασμα: «Πανηγυρίζουμε» γιατί παραδώσαμε στους Σκοπιανούς, Αλβανούς και αθίγγανους γείτονες τα πάντα: Ανύπαρκτη γι΄ αυτούς (ιστορικά και πολιτισμικά) ονομασία, ανύπαρκτη γλώσσα και ανύπαρκτη εθνότητα μέσω της ιθαγένειας.

Ανοίξαμε με τον τρόπο αυτό αμαχητί τον δρόμο για την ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ατλαντική Συμμαχία για την οποία κυριολεκτικά «καίγονται».

Ακόμα και αυτό το περίφημο erga omnes στην πράξη είναι εξ αρχής υπονομευμένο , αφού στο εσωτερικό των Σκοπίων θα καταστρατηγείται χάριν του νέτου σκέτου «Μακεδονία», ενώ ως προς τη διεθνή σκηνή θα «εξαρτάται» από την σταδιακή πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με ασαφή «χρονοδιαγράμματα εφαρμογής» στο μέλλον, χωρίς καν μια στοιχειώδη πρόβλεψη τι θα συμβεί αν αυτή δεν ολοκληρωθεί!

Οι πανίσχυροι «φίλοι» και «σύμμαχοι» μας απαίτησαν μια λύση εδώ και τώρα. Χωρίς φυσικά να τους ενδιαφέρουν ποσώς έννοιες όπως «ιστορία»,«πολιτισμός», «πολιτισμική παράδοση χιλιετηρίδων», «ιστορική πραγματικότητα» .

Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι την περίοδο των αφόρητων πιέσεων το «πολιτικό σύστημα» και δη η Ελληνική Κυβέρνηση δεν είχε τις απόλυτα αναγκαίες και ισχυρές αντιστάσεις.

Η πολιτική μας εξουσία έφθασε μάλιστα στο σημείο να αποδεχτεί την διενέργεια δημοψηφίσματος στα Σκόπια ώστε να εγκριθούν όλα τα «κλοπιμαία», αλλά απαγορεύει στους Έλληνες πολίτες, δηλαδή τα θύματα της κλοπής, να εκφράσουν την δική τους γνώμη μέσα από ένα δημοψήφισμα!

Οι επικίνδυνες αυταπάτες ότι οι Σκοπιανοί θα τηρήσουν μελλοντικές υποσχέσεις έναντι «ανταλλαγμάτων» που θα εισπράξουν άμεσα, κινδυνεύουν να γράψουν μια ακόμα μαύρη σελίδα στην μακρόχρονη πορεία του Ελληνισμού.

Κυρίες και κύριοι,

Η παρουσία μας σήμερα εδώ αντιστοιχίζεται με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης του λαού ολόκληρης της Μακεδονίας

Ενώνουμε τη φωνή μας, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς,  με όλους τους Έλληνες πατριώτες που αντιστέκονται απέναντι στην Κυβερνητική επιλογή να αγνοήσει τη λαϊκή απαίτηση και την Ιστορία του τόπου μας

Αγωνιούμε μαζί με τους χιλιάδες έλληνες επιχειρηματίες που δεν γνωρίζουν πια το μέλλον των εμπορικών τους προϊόντων και επωνυμιών

Ζητούμε από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να ανασχέσουν πάση δυνάμει την  όποια περαιτέρω διαδικασία κύρωσης της αντεθνικής αυτής συμφωνίας

Η αυτοδιοίκηση είναι σάρκα από τη σάρκα των πολιτών της και πρέπει η φωνή της να ακουστεί δυνατά.