Ρεπορτάζ Σουζάνα Καζάκα, κάμερα Ζωή Γανίτη, επιμέλεια Κατερίνα Σμυρλή
Στους κανονικούς της ρυθμούς επιστρέφει η Σιθωνία μετά την επέλαση της Νεφέλης και τις καταστροφές που προκάλεσε στη χερσόνησο της Χαλκιδικής. Το πλήγμα ήταν μεγάλο για πολλές περιοχές όπως ο Όρμος Παναγίας, η Ακτή Σαλονικιού, η Τρανή Αμμουδιά, ο Κάμπος και η Νικήτη.

Η αποκατάσταση των ζημιών ξεκίνησε με το οδικό δίκτυο, την υδροδότηση, τον ηλεκτροφωτισμό, τη λειτουργία των βιολογικών σταθμών. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σιθωνίας Νίκο Χριστοδούλου οι δημότες αντιλαμβάνονται ότι γίνεται το καλύτερο δυνατόν για να επανέλθει η καθημερινότητα σε όλες τις περιοχές και για το λόγο αυτό επιδεικνύουν υπομονή.
[metaslider id=42548]
Ο κ. Χριστοδούλου απευθύνει έκκληση σε όλους τους συμβούλους και τις τοπικές κοινότητες να κάνουν καταγραφή των προβλημάτων και ιεράρχηση αυτών, ώστε οι υπηρεσίες του δήμου να παρεμβαίνουν εκεί που υπάρχει άμεση ανάγκη. «Χρειάζεται ψυχραιμία προκειμένου να γίνουν όλα και με μια σειρά. Και στο συντονισμό χρειάζονται άπαντες. Αν αντί να κάνουμε κριτική ο καθένας είχε πάρει μια σκούπα κι ένα φτυάρι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα», τονίζει ο αντιδήμαρχος.
Από τις εθελοντικές οργανώσεις και τους ιδιώτες σημαντική ήταν και η συνεισφορά της ΟΠΕΑΝ στην αποκατάσταση των ζημιών. Σε αρκετές περιπτώσεις βοήθησαν τους πολίτες στην άντληση υδάτων, ενώ απομάκρυναν σκάφη και τροχόσπιτα από κεντρικούς δρόμους στον Όρμο Παναγίας όπου η Νεφέλη χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΠΕΑΝ Θανάσης Ευαγγελινός, είναι ευτύχημα που η νεροποντή σημειώθηκε   κατά τη διάρκεια μέρας και δεν ήταν νύχτα, γιατί αλλιώς θα είχαμε θρηνήσει θύματα.
Η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι περισσότερες περιοχές δείχνει ότι τα καταστήματα και οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά, όπως κανονικά συνεχίζουν τις διακοπές τους και οι τουρίστες. Ο αντιδήμαρχος κ. Χριστοδούλου εκτιμά ότι μόνο ένα έμπειρο μάτι μπορεί να καταλάβει την καταστροφή που πέρασε, καθώς όλα πλέον δείχνουν φυσιολογικά. Η δημοτική αρχή άλλωστε έχει ζητήσει παράταση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του δήμου Σιθωνίας.