Εδώ και τέσσερα χρόνια είχε αναστατώσει τη μακρινή Σρι Λάνκα πλημμυρίζοντας την αγορά της ασιατικής χώρας με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, ένας 63χρονος αλλοδαπός ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει παρ’ όλο που είχε ταυτοποιηθεί. Από το 2014, τον αναζητούσε η Interpol με διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Ο 63χρονος παραχαράκτης εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου! Οι αστυνομικοί του τμήματος Αερολιμένα διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε σε βάρος του το διωκτικό έγγραφο και του πέρασαν χειροπέδες, με τις οποίες παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, που διέταξε να κρατηθεί και να ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοσή του στην χώρα που τον αναζητούσε.
*** Επί οκτώ ολόκληρα χρόνια κατάφερνε να παραμένει ασύλληπτος και ένας 34χρονος Αλβανός, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών και πρόστιμο 3.000 ευρώ με καταδικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί 2010 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Οι αστυνομικοί του τμήματος Αμφιλοχίας τον εντόπισαν στην περιοχή τους και τον συνέλαβαν μετά από έλεγχο στοιχείων.