Ο Δήμος Σιθωνίας, συνεχίζοντας τη συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, φιλοξενεί για το καλοκαίρι του 2018 στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στη Νικήτη, την έκθεση ζωγραφικής ‘’ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ’’ του Χρήστου Μποκόρου, ενός απο τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους
Εκεί βρεθήκαμε με αφορμή τα τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής «Πολιτιστικό Ημερολόγιο» και ξεναγηθήκαμε από τον κ. Μιχάλη Μουστάκα.

Με την έκθεση ζωγραφικής ‘’ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ’’ ο Χρήστος Μποκόρος μετά τις πρόσφατες ατομικές του εκθέσεις στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μόσχας και στο Μουσείο Μπενάκη και τις ομαδικές, μεταξύ άλλων στο Παρίσι, το Πεκίνο και την Ακαδημία Αθηνών, παρουσιάζει μία επιλογή από τα έργα του στη Νικήτη, στο χώρο των παλιών αποθηκών του Γεωργικού Συνεταιρισμού.
Τα έργα του, λάδι σε πανιά και ξύλα ποικίλων διαστάσεων, επικαιροποιούν το παράδοξο της μνήμης σε καιρούς καταναλωτικής αφασίας και..

Ο Χρήστος Μποκόρος γεννήθηκε το 1956 στο Αγρίνιο, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (1975-1979) και Ζωγραφική στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών της Aθήνας (1983-1989). Το 1992 τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ζωγραφικής της Cagnes-sur-Mer και το 1993 με το βραβείο της πόλης Saint-Paul-de-Vence στην Μεσογειακή Μπιενάλε της Νίκαιας, στην Νότια Γαλλία.
Το 2016 αναγορεύτηκε επίτιμο μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας των Τεχνών στην Μόσχα. Από το 2017 είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Πινακοθήκης. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις πολυάριθμων πολιτιστικών ιδρυμάτων και βρίσκονται αναρτημένα σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός της Ελλάδος.

 
Διάρκεια: 29 Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 21:00 – 24:00
Πληροφορίες: sithoniact@gmail.com