Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε το ΝΑΤΟ να εγκαταλείψει τη «στάση» του Πόντιου Πιλάτου, στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι το ΝΑΤΟ οφείλει να κάνει περισσότερα σε αυτή την υπόθεση, «συμβάλλοντας ενεργά και αποτελεσματικά στην απελευθέρωσή τους, βάσει και του άρθρου 1 της Συμμαχίας, όπου προβλέπεται ότι τα κράτη-μέλη οφείλουν να λύνουν διμερείς διαφορές με ειρηνικό τρόπο και όχι εις βάρος της δικαιοσύνης, της διεθνούς ειρήνης και της ασφάλειας».
Υπενθυμίζεται ότι στις 11-12 Ιουλίου θα γίνει στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News» υποστήριξε ότι η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση, «σύμφωνα με την οποία οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα λαμβάνουν επίδομα αλλοδαπής, αναμένεται να ενισχύσει την πίεση προς την τουρκική πλευρά και να άρει τις δήθεν δικαιολογίες της τουρκικής Δικαιοσύνης για την παράνομη κράτησή τους».
Τέλος, αναφερόμενος στη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας, τόνισε ότι και μετά την επανεκλογή Ερντογάν, η Αγκυρα συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα τόσο εντός του ΝΑΤΟ, όσο και σε διμερές επίπεδο.
Πηγή: iefimerida.gr