Με υπέροχη μουσική και τραγούδια άνοιξε η αυλαία των παραστάσεων του 10ου Φεστιβάλ Πολυγύρου Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες η συναυλία με το συγκρότημα Little Kiss Retro Band το Σάββατο 7/8 στην Γερακινή μεταφέρθηκε στον εσωτερικό χώρο των αποθηκών μεταλλεύματος των Μεταλλείων Λευκόλιθου, όπου φιλοξενούνταν η 6η Έκθεση «Στις κάβες της Γερακινής» του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής, και συνεπήρε το κοινό.

Τραγούδια ρετρό, swing, επιτυχίες των δεκαετιών 30-60 και επιτυχίες από τον παλιό ελληνικό ταξίδεψαν τους επισκέπτες στο χώρο και στο χρόνο, στα νυχτερινά κέντρα του Χιώτη, στη Μάντρα του Αττίκ, στα στούντιο της Φίνος Φιλμς, με το κέφι και τη ζωντάνια μιας άλλης εποχής.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι πλούσια σε εκδηλώσεις με το πρόγραμμά τους να διαφοροποιείται ελαφρώς από τον αρχικό σχεδιασμό εξαιτίας του άστατου καιρού. Έτσι η προγραμματισμένη για απόψε στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου «Ποιος σκότωσε τον William» αναβάλλεται για την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, στις 21:15.

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, στις 21:15, το Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου φιλοξενεί τους «Ερωτό-κυκλους» του Λευτέρη Αερόπουλου. Mια αφηγηματική παράσταση για τραγουδιστές – υποκριτές από το εννεαμελές «Σύνολο Λόγου & Μουσικής» του Μουσικού Εργαστηρίου Σερρών.

Σ΄ αυτό το μουσικο-θεατρικό ταξίδι, συνομιλούν «Ο Ερωτόκριτος» -το ευαγγέλιο της δεκαπεντασύλλαβης ρίμας- του Βιτσέντζου Κορνάρου με το «Φυλακισμένο σ’ αγαπώ» του Λευτέρη Αερόπουλου και μαζί τους συνυπάρχουν τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, καθώς και παραδοσιακές μουσικές δραματοποιημένες. Δηλαδή, ομόκεντροι κύκλοι μουσικής, λόγου & κίνησης. Μια παρτιτούρα από χορικά, ποίηση θεάτρου, σκηνική δράση, με συνείδηση καταγωγής και ελεύθερη βούληση. Μια παράσταση για μικρούς & μεγάλους με εννιά συντελεστές & ζωντανή συνοδεία κρητικής λύρας, λαουτο-κιθάρας, πιάνου, κρουστών. Ένα κράμα ανατολής και δύσης.

Οργάνωση: Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής, υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου και με την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Είσοδος: 10 €, προπώληση 8 € στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου και στα καταστήματα της ACS.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου Βραδιά Stand Up Comedy στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, στις 21:15. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, στις 21:00, στο προαύλιο του Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία – αφιέρωμα σε αστικά λαϊκά τραγούδια και συνθέτες της Ελλάδας με τίτλο «Ας μην ξημέρωνε ποτέ» από τα χορωδιακά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου: Μικτή Χορωδία Πολυγύρου και Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Θαμυριάδες» με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει χορευτικά ομάδα του «Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου». Οργάνωση: Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο «Αριστοτέλης».