Ο αναβάτης της Honda έριξε «βόμβα», καθώς σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν το γερμανικό grand prix ανακοίνωσε ότι το 2018 είναι η τελευταία του σεζόν στο MotoGP!
Δεν έχει πάρει τίτλο στη μεγάλη κατηγορία. Ζούσε πάντα στην αγωνιστική σκιά των «γιγάντων» του MotoGP (Ρόσι, Στόνερ, Χέιντεν, Λορένθο, Μάρκεθ). Το οδηγικό του στυλ δεν έχει κάτι που θα σε κάνει να σχηματίσεις με τα χείλη σου ένα τεράστιο, αέναο όμικρον έκπληξης.
Ωστόσο, είναι ένας από τους κορυφαίους αναβάτες στην ιστορία του σπορ: ο Ντάνι Πεντρόσα κέρδισε ένα πρωτάθλημα στα 125 κυβικά και 2 στα 250 και από το 2006 που «ανέβηκε» στη μεγάλη κατηγορία κερδίζει κάθε χρόνο από τουλάχιστον έναν αγώνα!
Φέτος, ωστόσο, το πράγμα στράβωσε εξαρχής για τον Ισπανό, με την υπογραφή συμβολαίου του Λορένθο με την Honda να τον θέτει εκτός ομάδας- μια ομάδα την οποία «υπηρετεί» από το μακρινό 2001.
Κάπως έτσι- παρά το γεγονός πως το όνομά του ακούστηκε για τη δορυφορική Yamaha-, ο Ντάνι… οδηγήθηκε στην απόσυρση, την οποία ανακοίνωσε πριν λίγο και επίσημα: «Είναι μια απόφαση που τη σκεφτόμουν αρκετό καιρό. Είναι πολύ, πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, μιας και είναι το άθλημα που λατρεύω.
Όμως αν και είχα επιλογές για να συνεχίσω, ένοιωθα ότι δεν ζούσα τα grand prix με τον ίδιο ενθουσιασμό όπως στο παρελθόν. Πλέον, έχω άλλες προτεραιότητες στη ζωή μου», τόνισε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας πως στο τέλος του 2018 θα κρεμάσει το κράνος του.