Η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων Τουριστικών Καταλυμάτων Χερσονήσου Κασσάνδρας ολοκλήρωσε την καταγραφή για τις φυσικές πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές στην Χερσόνησο της Κασσάνδρας και έφτασαν στο τελικό στάδιο πριν την εκτύπωση των χαρτώ.
Η ανακοίνωση τους:
Μετά από την συνεχή προσπάθεια των 2 τελευταίων ετών, με μεθοδικότητα και πάρα πολύ προσωπική εργασία και μέσα από διάφορες καταστάσεις φτάσαμε στο τελικό στάδιο πριν την εκτύπωση των χαρτών για τις φυσικές πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές στην Χερσόνησο της Κασσάνδρας.
Ως Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων Τουριστικών Καταλυμάτων Χερσονήσου Κασσάνδρας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, που πίστεψαν στην ιδέα μας και μας βοήθησαν οικονομικά να υλοποιήσουμε αυτόν τον στόχο.
Θα εκτυπωθούν για αρχή 5,000 χάρτες και η πίσω πλευρά του χάρτη είναι το βαρύ όχημα της περιοχής μας τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής, όπου επενδύουμε πολλά για την αύξηση της σεζόν. Προσεχώς θα ανακοινώσουμε που θα μπορείτε να βρείτε τους χάρτες.
Οι Φυσικές πεζοπορικές και Ποδηλατικές διαδρομές είναι ασφαλείς και καταγεγραμμένες με GPS, οπότε έχουν γίνει και Online Application διάμεσου wikiloc, έτσι ο καθένας μπορεί να επιλέξει την διαδρομή που θέλει να περπατήσει και αυτόνομα να χαρεί την φύση της Χερσονήσου Κασσάνδρας.
Σε αυτές τις διαδρομές σεβαστήκαμε την φύση και ακολουθήσαμε πιστά τους κανόνες που μας όρισε το Δασαρχείο Κασσάνδρας, το οποίο ευχαριστούμε για την συμπαράσταση στο εγχείρημα μας.
Οι διαδρομές είναι ασφαλείς και χρησιμοποιούμε όλους τους υπάρχοντες αγροτικούς, δασικούς δρόμους και χαραγμένες ζώνες και φυσικά μπορεί ανά πασά στιγμή να περάσει όχημα και να επέμβει και να σώσει σε περίπτωση ανάγκης τον συνάνθρωπο μας.
Ελπίζουμε με αυτό το εγχείρημα μας να δώσουμε έναν ακόμη τρόπο για αύξηση της τουριστικής σεζόν στην χερσόνησο της Κασσάνδρας αλλά σίγουρα αποκτήσαμε ένα χρήσιμο εργαλείο για την περιοχή μας και μέσα από συνέργειες ίσως ανοίξουμε δρόμους, που αυτή την στιγμή ίσως φαίνονται μόνο στην σφαίρα της επιθυμίας μας.
Ευχαριστούμε θερμά και τα μέλη μας που όλο αυτό τον καιρό με πολύ προσωπική δουλειά, εργάστηκαν για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Τις Φυσικές Πεζοπορικές και Ποδηλατικές Διαδρομές της Χερσονήσου Κασσάνδρας μπορείτε να τις δείτε στα παρακάτω link.

Ελληνικά

Περιπατητικές Διαδρομές

https://www.kassandra-guide.gr/…/types-of-…/item/60-trekking

Ποδηλατικές Διαδρομές

https://www.kassandra-guide.gr/…/types-of-t…/item/69-cycling

English

Trekking

https://www.kassandra-guide.gr/…/types-of-…/item/42-trekking

Cycling

https://www.kassandra-guide.gr/…/types-of-t…/item/51-cycling
δείτε το προσχέδιο του χάρτη.

εκ του Δ.Σ.
Τον Σεπτέμβριο θα συνεχίσουμε τον εμπλουτισμό με φυσικές διαδρομές και από αλλά χωριά όπως Νέα Σκιώνη, Χανιώτη, Σάνη, Σίβηρη κλπ.
Παρακαλούνται οι φίλοι μας να κάνουν λίγη υπομονή. Όλα γίνονται με προσωπική εργασία και θέλουμε χρόνο για να τελειώσουμε όλη την προσπάθεια μας. Δεν έχουμε υπάλληλους ούτε μεγάλα χρηματικά ποσά που διαχειριζόμαστε, οπότε λίγη υπομονή και όλα θα γίνουν.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
από facebook