Ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πράξη στο Δήμο Αριστοτέλη. Στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το νέο Λύκειο της Ιερισσού, σχεδιασμένο με προδιαγραφές φιλικές για τα ΑμεΑ και εφαρμόζοντας πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Η προοπτική αυτή προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία και στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής, που θα κάνουν μαθήματα σε ένα κτήριο 3200 τμ.
“Η κατάληξη αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά είναι συνέπεια των στοχευμένων ενεργειών και της αποφασιστικότητας της Δημοτικής Αρχής να βρεθεί λύση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα για όλη τη περιοχή”, τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Αργύρης Τσακνής.
Η κατασκευή νέου λυκείου είναι γεγονός και για το δήμο Κασσάνδρας, συγκεκριμένα την Κασσάνδρεια. Το σχολικό συγκρότημα θα είναι σύγχρονων υποδομών για να καλύψει τις ανάγκες του μαθητικού δυναμικού. Ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης, δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχης Κ.Μ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο.