Την έξοδο δείχνουν εμμέσως πλην σαφώς οι αρχές του Ισημερινού στον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος ζει στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο από το 2012.
Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο δήλωσε ότι μίλησε στη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με την κατάσταση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τον Ισημερινό και τη Βρετανία έχουν τώρα συνομιλίες για το πώς θα τον απομακρύνουν από την πρεσβεία έπειτα από ανάκληση του ασύλου του.
Πηγή προσκείμενη σε αυτόν δήλωσε στο Reuters ότι η κατάσταση πλησιάζει στο τέλος της.
Ο γεννηθείς στην Αυστραλία Ασάνζ θα χρειαστεί εντέλει να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο στην οποία ζει από το 2012, είπε ο Μορένο μιλώντας σε εκδήλωση στη Μαδρίτη.
Ο ιδρυτής του WikiLeaks κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο το 2012, ζητώντας άσυλο για να αποφύγει την σύλληψή του και την τυχόν έκδοσή του από τις βρετανικές αρχές στη Σουηδία όπου κατηγορείτο τότε για τον βιασμό μιας γυναίκας.
Παρότι οι σουηδικές αρχές έβαλαν στο αρχείο τις κατηγορίες σε βάρος του, ο Ασάνζ κινδυνεύει να συλληφθεί με το που θα βγει από την πρεσβεία και να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου οι αρχές σκοπεύουν να τον παραπέμψουν σε δίκη για τη δημοσιοποίηση από τον WikiLeaks το 2010 εκατομμυρίων απόρρητων και διαβαθμισμένων αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων.