Εκδόθηκαν χθες το βράδυ στις 21:00 μμ τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τα voucher των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ. Χιλιάδες γονείς έμειναν εκτός ωφελούμενων και είναι πλέον επιλαχόντες αλλά και οι επιτυχόντες που ωφελούνται από το πρόγραμμα δεν είναι σίγουρο ότι θα εγγράψουν και τα παιδιά τους
Ειδικότερα μετά την εξέταση των ενστάσεων, αναρτήθηκαν χθες τα οριστικά αποτελέσματα και οι οριστικοί Πίνακες κατάταξης των ωφελουμένων του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για την δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία κατατέθηκαν 125.000 αιτήσεις για την φιλοξενία 165.000 παιδιών.
Τα voucher που θα δοθούν ανέρχονται σε περίπου 110.000 ενώ αναμένεται και αύξηση του προϋπολογισμού και παράλληλα αύξηση των επιταγών δωρεάν φιλοξενίας. Έως αυτή την στιγμή μένουν εκτός περίπου 40.000 παιδιά κάτι που είχε συμβεί και πέρσι. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχουν θέσεις και όχι διαθέσιμη χρηματοδότηση για να δοθούν voucher σε όλους.
Έτσι τον Σεπτέμβρη όταν θα ολοκληρωθούν οι εγγραφές θα αλλάξουν χέρια χιλιάδες από τις επιταγές φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Ο λόγος όσοι χθες είδαν ότι είναι ωφελούμενοι θα δυσκολευτούν, αν δεν έχουν εξασφαλίσει ήδη, να βρουν θέσεις μέσω του προγράμματος αφού χιλιάδες είναι οι γονείς που έχουν ήδη «κλειδώσει» τις θέσεις πριν ακόμη ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
Αποτέλεσμα όσοι δεν μπορέσουν να βρουν θέση , θα δοθεί στους επιλαχόντες δεύτερη ευκαιρία με την αναδιανομή των voucher και το «μαγικό χαρτάκι» θα περάσει στα χέρια τους. Και αυτό διότι όσοι δεν βρουν θέση σε δομές θα «χάνουν» τα σχετικά voucher και θα αναδιανεμηθούν σε όσους επιλαχόντες έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση τον Σεπτέμβρη με το που λήξουν οι εγγραφές.
Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη και αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές θα γίνει η αναδιανομή των voucher σε όσους ήδη έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικούς σταθμούς και ας μην ήταν επιτυχόντες αλλά επιλαχόντες του προγράμματος. Έτσι όπως και τα τελευταία δύο χρόνια θα απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση των παιδικών σταθμών ότι ο επιλαχών έχει θέση στην δομή και θα του παρέχεται voucher.
Δείτε εδώ τα αποτελέσματα.
Οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων και μη δικαιούχων αξίας τοποθέτησης (voucher), ανά νομό και δήμο εδώ.
Τα στατιστικά στοιχεία εδώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και την επιλογή των δικαιούχων, οι ωφελούμενες/οι της δράσης πρέπει :

  1. Να εκτυπώσουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher) από την ειδική εφαρμογή «οριστικά αποτελέσματα» της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (voucher) για κάθε παιδί (μια για κάθε παιδί) με την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ),
  2. Να απευθυνθούν, μέχρι και την 3-9-2018, σε οποιαδήποτε Δομή της επιλογής τους για την εγγραφή των παιδιών τους, Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι δύνανται να απευθυνθούν για την εγγραφή του/των παιδιού/ών τους είτε στην Δομή, για την οποία ενημερώθηκαν μέσω του ειδικής εφαρμογής ότι υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης του παιδιού τους, δυνάμει της ενδεικτικής σύζευξης, είτε σε οποιαδήποτε άλλη δομή επιθυμούν. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της σύζευξης είναι ενδεικτική και δεν παράγει δεσμευτικά αποτελέσματα τόσο για τον Φορέα / Δομή όσο και τον ωφελούμενο/κάτοχο «Αξίας Τοποθέτησης» (Voucher).
  3. Να υπογράψουν τη σύμβαση με τον φορέα επιλογή τους. Η σύμβαση υπογράφεται σε τρία αντίτυπα, ένα για την/τον ωφελούμενο/νη, ένα για τον φορέα και ένα για την Ε.Ε.Τ.Α.Α. 4. Να υπογράψουν την εξουσιοδότηση προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για να διενεργεί αυτή τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό της/του 5. Να συμπληρώσουν τα στοιχεία του Ερωτηματολογίου Εισόδου στη ειδική εφαρμογή από 3.9 έως 6-9-2017 «Ερωτηματολόγιο Εισόδου» της ΕΕΤΑΑ (voucher) για κάθε παιδί (μια για κάθε παιδί) από τηνμε την εισαγωγή ΑΦΜ και Ειδικού Κωδικoύ πιστοποίησης).

Σημειώνεται ότι αν δεν συμπληρωθούν τα στοιχεία του ερωτηματολογίου εισόδου στην εδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ, η εγγραφή – τοποθέτηση δεν θεωρείται έγκυρη για την ΕΕΤΑΑ και δεν θα ενεργοποιείται η «αξία τοποθέτησης» (Voucher)
Τέλος όπως έκανε γνωστό η ΕΕΤΑΑ τα οριστικά αποτελέσματα της Περιφέρειας Ηπείρου (ΠΕΠ, ΠΕΠ-ΑΜΕΑ) θα αναρτηθούν στο site της ΕΕΤΑΑ τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 και τα οριστικά αποτελέσματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΠ, ΠΕΠ-ΑΜΕΑ) θα αναρτηθούν στο site της ΕΕΤΑΑ την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018.
από dikaiologitika.gr