Στην έκδοση ενός ψηφίσματος με το οποίο θα απαιτείται η παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα – Νέας Μάκρης, προσανατολίζεται η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς η οργή σχετικά με τη στάση του Ηλία Ψινάκη την ώρα της τραγωδίας, ξεχειλίζει.
Το ψήφισμα, το οποίο έχει ήδη προετοιμαστεί, επιρρίπτει βαριές ευθύνες στον Δήμαρχο, τον οποίο χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητο», «ανίκανο» και «επικίνδυνο». Το εντυπωσιακό σε αυτή την υπόθεση, είναι πως το συγκεκριμένο ψήφισμα, δεν υπογράφεται μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά από τους περισσότερους εκ των συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης, εκείνης δηλαδή του ίδιου του Ηλία Ψινάκη.
Από την παράταξη του Ηλία Ψινάκη, έχουν ήδη παραιτηθεί οι Αντιδήμαρχοι, Δήμητρα Λαμπαρού και Βασίλης Τσουπράς, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος, Θοδωρής Καλπακίδης. Το επίσημο αίτημα για άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει το ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου, υπογράφουν 23 από τους εναπομείναντες 30 του σώματος.
Επτά άτομα από την παράταξη Ψινάκη, υπογράφουν το σχετικό αίτημα, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, δε συμφώνησε με συγκεκριμένες πτυχές του κειμένου, συνυπογράφει όμως με δική της επιστολή, το αίτημα δια του επικεφαλής της.
Ολόκληρο το ψήφισμα:
«Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.
Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.
Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.
Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.
Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.
Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή. Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου».
Η επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται να γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής 3 Αυγούστου.
από reader.gr