Κύκλο συναντήσεων με δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης ξεκίνησε χθες ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος. Αντικείμενο των συζητήσεων είναι η οριστική χωροθέτηση των επτά σταθμών, στο τμήμα της σχεδιαζόμενης κυκλικής επέκτασης του μετρό στη δυτική πλευρά της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μυλόπουλος είχε χθες συναντήσεις με τους δημάρχους Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά, ενώ η συνάντησή του με τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα λόγω έκτακτου κωλύματος του δημάρχου Πέτρου Σούλα.

Στη συνάντηση του κ. Μυλόπουλου με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου οριστικοποιήθηκε η χωροθέτηση των δύο στάσεων, μία στην πλατεία Επταλόφου και η δεύτερη στην Μενεμένη. Όπως εξήγησε ο κ. Κυρίζογλου, για την κατασκευή αυτών των δύο στάσεων δεν θα απαιτηθούν απαλλοτριώσεις καθώς η μεν πρώτη θα γίνει σε δημοτική έκταση ενώ η δεύτερη ανήκει στο δήμο και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου η Αττικό Μετρό αναλαμβάνει να κάνει την προμελέτη του έργου και θα ακολουθήσει η οριστική μελέτη για τη δημοπράτηση του έργου της επέκτασης του μετρό δυτικά.

Στον δήμο Π. Μελά

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη συμφωνήθηκαν οι θέσεις των τριών σταθμών οι οποίες θα είναι μέσα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Π. Μελά η πρώτη (προς το επάνω τμήμα του ώστε να εξυπηρετείται κάπως και η περιοχή της Πολίχνης), πλησίον του Ψυχιατρείου η δεύτερη και στην Ηλιούπολη, στα όρια της εσωτερικής περιφερειακής η τρίτη. Όπως εξήγησε ο κ. Δεμουρτζίδης τις επόμενες ημέρες θα διευκρινιστεί εάν υπάρχουν ζητήματα απαλλοτριώσεων για τις εκτάσεις στις οποίες πρόκειται να γίνουν οι τρεις σταθμοί. Επίσης, ο δήμαρχος Π. Μελά ζήτησε από τον κ. Μυλόπουλο να προβλεφθεί στην επόμενη επέκταση του μετρό, η δυνατότητα αυτό να φτάσει ως την περιοχή των δύο νοσοκομείων Παπαγεωργίου και 424, καθώς και στην περιοχή της Νικόπολης, κοντά στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ.

Διαφωνίες από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου

Η συνάντηση του προέδρου της Αττικό Μετρό με τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου η οποία ήταν επίσης προγραμματισμένη για χθες, αναβλήθηκε καθώς ο κ. Σούλας θα έπρεπε να παραστεί σε ένα έκτακτο επεισόδιο το οποίο συνέβη χθες το απόγευμα με ομάδα ρομά στην περιοχή του.
Ο κ. Σούλας είπε ότι ο δήμος έχει σοβαρές ενστάσεις ως προς τη χωροθέτηση των δύο σταθμών στο γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα και στο γήπεδο, στη συμβολή της Εθνικής Αντιστάσεως με την 25η Μαρτίου. Είπε πως στη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Μυλόπουλο θα εξηγήσει τους λόγους της διαφωνίας και θα παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις του δήμου.
Υπενθυμίζεται ότι η Αττικό Μετρό σχεδιάζει να ξεκινήσει εντός του 2019 πρόδρομες εργασίες στους χώρους όπου πρόκειται να γίνουν οι σταθμοί προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν αρχαιοτήτων αλλά και η ανάγκη μετακίνησης δικτύων κοινής ωφέλειας.
Πηγή: voria.gr