Μια νέα διάσταση στη διερεύνηση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, έδωσε στην κατάθεση της στην εισαγγελέα Β. Γνεσούλη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα.
Κατά πληροφορίες, ανέφερε πως από την Πυροσβεστική της μεταφέρθηκε επίσημα στις 18.10 πως η φωτιά κατευθύνεται προς την Διώνη, αντίθετα δηλαδή από την κατεύθυνση που τελικά πήρε.
Μάλιστα, είπε πως υπάρχει και σχετικό έγγραφο από την Πυροσβεστική, το οποίο έδωσε στην εισαγγελέα
“Έγινε συζήτηση στις 18.10 με τον κ. Χιώνη και κανείς δεν μας ενημέρωσε. Εμείς βλέπαμε μια φωτιά από πάνω απλώς. Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι πάει στη Διώνη. Στη αντίθετη πλευρά.”
Αναφορικά με την εκκένωση που δεν έγινε ποτέ, η κ. Τσούπρα κατά πληροφορίες υποστήριξε πως “Είναι διαφορετικό πράγμα η εκκένωση τύπου άτακτη φυγή και άλλο πράγμα είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δε έγινε ποτέ. Πρέπει να κάνει εισήγηση η πυροσβεστική στο δήμαρχο. Για εκκένωση έπρεπε να το πει στον εαυτό της η πυροσβεστική, γιατί μιλάμε πλέον για επίπεδο διάσωσης που εκείνη μόνο το κάνει. Ο Δήμος και η Περιφέρεια επεμβαίνει μόνο, όταν δεν υπάρχει φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο. Αλλιώς δε μπορεί να επέμβει βάσει νόμου.”
Σχετικά με το Συντονιστικό και τα όσα ισχυρίζεται ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, είπε πως “δεν υπάρχει καμία πλαστότητα, είναι όλα καταγεγραμμένα. Εγώ ανέφερα στο συντονιστικό όσα είδα. Δεν είπα ποτέ ότι ήταν πάρων ο κ. Μπουρνούς ή ότι πήρα εντολή.
Στείλαμε μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους για το συντονιστικό.”
Η Διώνη είναι περιοχή του Πικερμίου, δυτικά της Καλλιτεχνούπολης από όπου ξεκίνησε η φωτιά, ενώ ο Νέος Βουτζάς και το Μάτι που κατέκαψε η πυρκαγιά βρίσκονται ανατολικά της Καλλιτεχνούπολης.
Πηγή: skai.gr