Σάρκα και οστά παίρνει η προσπάθεια που ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια τα μέλη του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Άμμων Ζευς. Οι χάρτες που ξεκίνησαν να σχεδιάζουν, για όλα τα στοιχεία που αφορούν τους επισκέπτες της χερσονήσου, είναι έτοιμοι να διανεμηθούν από τη Δευτέρα κιόλας.
Τα βήματα ξεκίνησαν με την άδεια που έδωσε το δασαρχείο Κασσάνδρας για την καταγραφή και κωδικοποίηση που χρειαζόταν ώστε να περαστούν οι 18 περιπατητικές διαδρομές στους χάρτες. Στη συνέχεια έγινε πρόταση για χρηματοδότηση στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής και στην ΚΕΔΗΚ.
Για αρχή εκδόθηκαν 5000 χαρτάς που θα διανεμηθούν δωρεάν και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και σε ξενοδοχεία.
Επίσης εκδόθηκαν και 2500 αφίσες με τους χάρτες και 2500 αφίσες με τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Θωμασούλης, χρειάστηκε πολύ προσωπική δουλειά και χρόνος για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στόχος είναι να συμμετέχουν σε εξειδικευμένες τουριστικές εκθέσεις και να προβάλλουν την Κασσάνδρα επεκτείνοντας τουριστικά τη σεζόν και σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς.
Άλλωστε όλες οι διαδρομές αποτυπώνονται με κάθε λεπτομέρεια και στο site  https://www.kassandra-guide.gr/el/types-of-tourism/item/60-trekking όπου ο περιπατητικός τουρισμός έχει την τιμητική του.