Η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού είναι εδώ… φρέσκια, ανανεωμένη, με πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με χορό, μουσική, θέατρο, τοπικές γεύσεις και ιδιαίτερα χρώματα από το εξωτερικό.
Για έξι ολόκληρες μέρες, από τις 22 έως τις 27 Αυγούστου 2018, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Πολυγύρου θα απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που ετοίμασε ο Δήμος Πολυγύρου με το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και εθελοντών του Δήμου.

Τις δύο πρώτες μέρες επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι το προαύλιο του Δημαρχείου με την παράσταση «Σουγιούλ… για ένα βράδυ» από το Eclipses Group Theater την Τετάρτη 22 Αυγούστου και την Μήδεια – Lust από το διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma την Πέμπτη 23 Αυγούστου.
Το τριήμερο 24 – 26 Αυγούστου στον πεζόδρομο του Πολυγύρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα της περιοχής και να γνωρίσουν τις δράσεις και το έργο των συλλόγων του Δήμου. Για τέταρτη χρονιά οι γυναίκες μέλη των συλλόγων, ετοιμάζουν και προσφέρουν χειροποίητες παραδοσιακές πίτες ενώ διακεκριμένοι σεφ δημιουργούν ιδιαίτερα πιάτα με βάση τα προϊόντα, που παράγονται στη Χαλκιδική. Και όλα αυτά με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς από χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και από το εξωτερικό (Βοσνία, Σρι Λάνκα, Ινδία, Γεωργία, Κιργιστάν).
Τέλος για πρώτη φορά φέτος στις εκδηλώσεις Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός εντάσσεται ποδηλατοδρομία και περιπατητικό δρώμενο με άλογα, την Δευτέρα 27 Αυγούστου στα Ψακούδια.
δείτε το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων
κατεβάστε το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός 2018