Περίμενε κανείς ότι μία τηλεοπτική σειρά «Star Wars» θα ήταν φθηνή; Ειδικά όταν με τη σειρά αυτή η Disney θέλει να φέρει συνδρομητές στην συνδρομητική της πλατφόρμα α λα Netflix που θα εγκαινιάσει στο τέλος του 2019;
Όχι βέβαια. Επομένως το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων που είναι ο προϋπολογισμός της πρώτης σεζόν των 10 επεισοδίων, δηλαδή περίπου 10 εκατ. ανά επεισόδιο είναι μάλλον αναμενόμενο από έναν κολοσσό της ψυχαγωγίας που θυσαυρίζει κάθε χρόνο με τις ταινίες της Marvel και του Star Wars.
Ούτε ο περίφημος τελευταίος κύκλος του «Game of Thrones» δεν έχει τέτοιο budget – «μόνο» 90 εκατ. δολάρια.. Βέβαια τα επεισόδια που θα γυριστούν θα είναι έξι, που σημαίνει ότι το κάθε επεισόδιο θα κοστίζει πάνω – κάτω 15 εκατ. δολάρια. Ακριβά τα διαστημόπλοια, ακόμη ακριβότεροι οι δράκοι!
Για να επιστρέψουμε όμως στο τηλεοπτικό «Star Wars», η επιστροφή του στην επικαιρότητα οφείλεται σε μια αναφορά στο κόστος του που έκαναν οι New York Times στο πλαίσιο ενός γενικότερου ρεπορτάζ για την επερχόμενη streaming υπηρεσία της Disney.
Πέραν τούτου, δεν υπάρχει κάτι νεότερο για τη σειρά εκτός από όσα μάθαμε πριν από μερικούς μήνες: Ο σκηνοθέτης του «Iron Man» και του «Βιβλίου της Ζούγκλας» (αλλά και αμόρε της Μόνικα για ένα διάστημα στα «Φιλαράκια», μην το ξεχνάμε) Τζον Φαβρό ανέλαβε χρέη σεναριογράφου και παραγωγού σε μια live action τηλεοπτική σειρά «Star Wars», η δράση της οποίας θα εκτυλίσσεται επτά χρόνια μετά από τη Μάχη του Έντορ, με την οποία ολοκληρώθηκε η «Επιστροφή του Τζεντάι». Επομένως η σειρά θα τοποθετείται ανάμεσα σε εκείνη την ταινία και το «Η Δύναμη Ξυπνάει».
Γνωρίζουμε επίσης ότι όλοι οι χαρακτήρες θα είναι καινούργοι (ξεχάστε τον Σκάιγουοκερ, τον Σόλο και την παρέα τους) και ότι πολλοί από αυτούς θα ζωντανέψουν στη μικρή οθόνη με την ίδια τεχνική CGI που χρησιμοποίησε ο Φαβρό στο για τα ζώα στο «Βιβλίο της Ζούγκλας», αλλά και στον «Βασιλιά των Λιονταριών» που γυρίζει αυτή την εποχή. Μιλάμε για πολλά ψηφιακά εφέ, τα οποία θα μπορεί κανείς να τα δει (σε μια πιο απλή μορφή τους, βέβαια) σε αληθινό χρόνο μέσα από τα μόνιτορ, την ώρα του γυρίσματος. Πρόκειται για τεχνολογία που ανεβάζει πολύ το κόστος, αλλά ανοίγει νέους ορίζοντες. Τι έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμη…
από reader.gr