Ταλαιπωρία υφίστανται δημότες και τουρίστες στα Ν. Μουδανιά από τις συχνότατες διακοπές υδροδότησης στην πόλη το τελευταίο διάστημα. Οι διακοπές νερού γίνονται απρογραμμάτιστα και σε άτακτα χρονικά διαστήματα με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην ξέρουν ούτε πώς να προγραμματίσουν τις δουλειές τους, ούτε πώς θα καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες για τα νοικοκυριά τους.
Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα Ν. Μουδανιά δεν ικανοποιεί τους επισκέπτες τους, όπως μαρτυρούν τα μηνύματα αποδέκτης των οποίων γίνεται τελευταία το XalkidikiPolitiki.
Ήδη, από τις αρχές της εβδομάδας,  ζητήσαμε μια απάντηση από τη δημοτική αρχή, με e-mail που απεστάλη και στο γραφείο τύπου του δήμου και στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του δημάρχου, στις 6 Αυγούστου. Το κείμενο που εστάλη ανέφερε χαρακτηριστικά:
«———- Προωθημένο μήνυμα ———-
Από: politiki xalkidiki <politikixalkidiki@gmail.com>
Ημερομηνία: 6 Αυγούστου 2018 – 1:11 μ.μ.
Θέμα: ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ.
Προς: 
mayor@nea-propontida.grgrafeiotypou@nea-propontida.gr

Καλησπέρα, θα ήθελα να μας ενημερώσετε για τις σχεδόν καθημερινές διακοπές νερού στα Ν. Μουδανιά, τα μηνύματα από δημότες είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις. Παρακαλώ περιμένουμε  την δική σας τοποθέτηση.
Για τη Χαλκιδική Πολιτική, Σουζάνα Καζάκα. Τηλ 69……..»
Η απάντηση ήρθε σήμερα, στις 10 Αυγούστου δηλαδή, ημέρα Παρασκευή και ο μόνος λόγος που τονίζουμε τις ημερομηνίες είναι το γεγονός ότι χρειάστηκαν δύο 24ωρα για να «παραληφθεί» το μήνυμα με το οποίο ζητούσαμε ενημέρωση, και άλλα δύο 24ωρα για να μας σταλεί το απαντητικό κείμενο, βάσει του οποίου εξηγεί η δημοτική αρχή τους λόγους και τα αίτια των διακοπών υδροδότησης.

Αναλυτικά ο δήμος απαντά ως εξής:

 «Σε απάντηση του e-mail που στείλατε στις 6-08-2018 και παραλάβαμε στις 
8-08-2018 σχετικά με τις διακοπές υδροδότησης στο Δίκτυο διανομής υδροδότησης της Δ/Κ Νέων Μουδανιών σας ενημερώνουμε ότι οι διακοπές των τελευταίων ημερών οφείλονται κυρίως σε δύο λόγους: α) Γεωτρήσεις (σημεία υδροληψίας) που υδροδοτούν  την Δ/Κ Ν. Μουδανιών τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω πτώσης κεραυνών (τόσο στα δίκτυα ηλεκτροδότησης όσο και στα αντλητικά συγκροτήματα)

β) η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου υδροδότησης με το νέο δίκτυο και
οι νέες συνδέσεις στο δίκτυο επιβάλλουν την προσωρινή  διακοπή υδροδότησης.
Με εκτίμηση
ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Προϊστάμενος Δ/νσης
Ποιότητα Ζωής,Καθαριότητας @ Περιβάλλοντος

 Συνεπώς είμαστε κι εμείς σήμερα σε θέση να ενημερώσουμε το αναγνωστικό μας κοινό για τα προβλήματα στην υδροδότηση χωρίς και πάλι να είμαστε σε θέση να δώσουμε μια πιο σαφή εικόνα. Όπως κατανοεί εύκολα κάποιος από την απάντηση του προϊσταμένου, κ. Σταματίου, δεν γνωρίζουμε πόσο και αν θα συνεχιστούν οι διακοπές, τουλάχιστον αυτές που οφείλονται στο δεύτερο αιτιολογικό, δηλαδή την αντικατάσταση του δικτύου.