Πρινλίγες ώρες 45χρονος κατέρρευσε σε κατάστημα #του ΟΠΑΠ στη Χανιώτη Χαλκιδικής.
Αλλά τελικά αυτό που κέρδισε, δεν ήταν κάποιο ΤΖΟΚΕΡ αλλά η ίδια του η ζωή.
Δευτερόλεπτα μετά την κατάρρευση του σταμάτησε να αναπνέει και παράλληλα με την κλήση στο 166 ειδοποιήθηκε ο πιστοποιημένος ανανήπτης Νικόλαος Μποσνάκης, ο οποίος έγκαιρα μετέφερε στο σημείο τον απινιδωτή του χωριού
Στο σημείο δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη ομάδα αναζωογόνησης μεταξύ του ιδιώτη Ιατρού Κουτσούρα Γ., του ιδιοκτήτη του πρακτορείου ΟΠΑΠ και του Νίκου Μποσνάκη, οι οποίοι με δύο απιδινώσεις και συνεχή καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, βοήθησαν τον 45χρονο να επιστρέψει στην ζωή!
Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε όταν κατέφτασε ζωντανό άνθρωπο. Τον διακόμισε αρχικά στο ΚΥ Κασσανδρείας και αργότερα ο ασθενής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας  τονίζει

Το μήνυμα μας από το 2010 που ξεκινήσαμε τις εκπαιδεύσεις μας με ανθρωπιστικά κίνητρα, ήταν να καταλάβουν όλοι πως τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να βρίσκονται δίπλα μας από το πρώτο λεπτό, εμείς όμως ως πρώτοι παρευρισκόμενοι με γνώσεις και απινιδωτές θα σώζουμε ζωές – όπως και έγινε ξανά και ξανά [13ο θύμα που επιστρέφει στην ζωή από το δίκτυο μας] αλλάζοντας νοοτροπία σε μια ολόκληρη χώρα.
Η Χαλκιδκή αυτή τη στιγμή μετράει 50 περίπου απινιδωτές οι οποίοι αγοράστηκαν από χιλιάδες εκπαιδευμένα παιδιά και ενηλίκους και είναι η απάντηση στο ερώτημα γιατί στην Χαλκιδική οι άνθρωποι επιστρέφουν τόσο συχνά στην ζωή.
Τα σχολεία ή οι Σύλλογοι που θέλουν να βοηθηθούν και να προετοιμαστούν με τον ίδιο τρόπο για το καλό των μαθητών ή μελών τους, μπορούν να επικοινωνούν συνεχώς με το email kidssavelives@gmail.com και την σελίδα στο Facebook KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η ΕΕΕΠΦ θα είναι δίπλα τους.
από facebook