Δυστύχημα με δίκυκλο σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα στην περιοχή της Καρύνης, πέντε χιλιόμετρα έξω από το θρησκευτικό προσκύνημα της Παναγίας στην Αγιάσο, στη Μυτιλήνη.
Το δίκυκλο που οδηγούσε ένας 40χρονος, με συνεπιβαίνοντες σε αυτό τα δυο του παιδιά, 16 και 10 ετών, βγήκε από την πορεία του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 40χρονου και τον ελαφρύτερο τραυματισμό των δυο παιδιών του.
Ο άτυχος άνδρας με τα δυο του παιδιά επέστρεφε από την Αγιάσο όπου είχαν πάει να προσκυνήσουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη, χιλιάδες προσκυνητές πήγαν στην Αγιάσο πεζοί, διανύοντας απόσταση 21 χιλιομέτρων για να προσκυνήσουν την εικόνας της Θεοτόκου στο ναό της Κοίμησης στο ορεινό χωριό.
Η εικόνα της Θεοτόκου, σύμφωνα με την παράδοση έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, ήρθε στην περιοχή την περίοδο της εικονομαχίας από τον μοναχό Αγάθωνα, ενώ στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας το προσκύνημα αποτέλεσε αφορμή για το μεγάλωμα του οικισμού και τη δημιουργία της κωμόπολης της Αγιάσου.
Βάσει της παράδοσης επίσης, την παραμονή της εορτής αλλά και όλες τις προηγούμενες μέρες χιλιάδες πιστοί κάτοικοι του νησιού και επισκέπτες, ανηφορίζουν στην Αγιάσο με τα πόδια.