«Οι Έλληνες θα πρέπει να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση», σημείωσε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ – Τι ανέφερε για τους ελέγχους στα νησιά – Προανήγγειλε πλατφόρμα για τις βραχύβιες μισθώσεις.
Μέχρι το τέλος του μήνα, εκτός απροόπτου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις” δήλωσε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Πιτσιλής είπε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ώστε να αρχίσει η λειτουργία της πλατφόρμας με την οποία θα εντοπίζονται όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb και δεν το δηλώνουν. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ θα γίνει η καταγραφή των ακινήτων και των εισοδημάτων.
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, αναφερόμενος στην επιχείρηση “Τρίαινα”, είπε ότι η ΑΑΔΕ έχει ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο σε τουριστικές περιοχές και ότι εστιάζουν οι υπηρεσίες κυρίως σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση, με επιχειρήσεις που κάνουν υψηλούς τζίρους κ.α. Όπως είπε ο κ. Πιτσιλής για φέτος είναι προγραμματισμένοι 55.000 έλεγχοι και εστιάζουν στους τομείς της εστίασης, της φιλοξενίας, των υπηρεσιών κ.α.
Παρτάλληλα, ο διοικητής της ΑΑΔΕ χαρακτήρισε «εθνικό σπορ» των Ελλήνων τη φοροδιαφυγή, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αποκτήσουν την συνείδηση ότι θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 καια απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει πως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, θα έφερνε και μείωση της φοροδιαφυγής, ο κ.Πιτσιλής επεσήμανε ότι «η φοροδιαφυγή είναι το εθνικό σπορ των Ελλήνων και ανθούσε ακόμα και σε εποχές που η φορολογική επιβάρυνση ήταν σαφώς μικρότερη».
Σχετικά με την πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ, να ενημερώσει τους τουρίστες για τα δικαιώματα τους, με την καμπάνια apodixiplease, ανέφερε ότι «στην χώρα μας έρχονται κάθε χρόνο περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες και η άσκηση των δικαιωμάτων τους σε φορολογικό επίπεδο, θα βοηθήσει την χώρα μας να σταθεί στα πόδια της».
Παράλληλα για τους ελέγχους της Αρχής σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, τόνισε ότι πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα και ειδικά αυτή την εποχή σε τουριστικούς προορισμούς, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό των υπηρεσιών δεν επαρκεί και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.
από protothema.gr