Δεκάδες ερωτηματικά γεννά η έντονη δυσοσμία αλλά και οι πρόχειρες εγκαταστάσεις που φαίνεται πως οδηγούν ανεπεξέργαστα λύματα στη θάλασσα, σε σημεία της παραλίας Καλυβών Πολυγύρου. Χαντάκι με διαμόρφωση απόθεσης των όμβριων υδάτων στη θάλασσα δέχεται και ακάθαρτα λύματα μέσω αγωγού που φαίνεται να εφάπτεται σε κτίσμα ξενοδοχειακής μονάδας πολλών αστέρων στην περιοχή. Εκεί που καταλήγουν μάλιστα, η παραλία είναι πολυσύχναστη με beach bars και καντίνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες τελευταίων προδιαγραφών, όπως και στη συγκεκριμένη περιοχή διαθέτουν σύγχρονους βιολογικούς καθαρισμούς. Άλλωστε, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια που είναι αρμόδια για τους σχετικούς ελέγχους έχει δώσει και τις ανάλογες άδειες.


 

Ο φωτογραφικός φακός και η κάμερα του Xalkidikipolitiki καταγράφουν τα επίμαχα σημεία, δυστυχώς όμως, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, δεν μπορεί να… αποτυπωθεί και η δυσοσμία που διαχέεται στην περιοχή από τα λιμνάζοντα νερά, ένα συνονθύλευμα όμβριων με ακάθαρτα λύματα.
Το ρεπορτάζ έχει στόχο να δοθούν απαντήσεις για το φαινόμενο, τώρα που η τουριστική σεζόν οδεύει στο τέλος της για τη Χαλκιδική.