Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Αγίου Μάμα, έκλεισαν σήμερα το πρωί, και πάλι, το κόμβο στην Εθνική Οδό Μουδανιών – Σιθωνίας, αφού οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν σε προηγούμενες κινητοποιήσεις τους δεν υλοποιήθηκαν.

Αυτή την φορά δεν παρευρέθηκε κανένας εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής αλλά και η περιφέρεια ήταν απούσα παρά την πρόσκληση από τους κατοίκους.
Θυμίζουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για τον κόμβο καρμανιόλα με δυναμικές κινητοποιήσεις ενώ την προηγούμενη φορά που έκλεισαν τον δρόμο, στις 23 Ιουνίου 2018, οι τοπικές αρχές τους είχαν υποσχεθεί τοποθέτηση φαναριού στο σημείο, αλλά και προσωρινή ρύθμιση της κυκλοφορίας με τροχονόμο κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής.
Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν έχει δρομολογηθεί. Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι κάτοικοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής εισηγήθηκε θετικά για τοποθέτηση σηματοδότη αλλά τόσο ο Δήμος Νέας Προποντίδας όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν μπλεχτεί στα πλοκάμια της γραφειοκρατίας και δεν έχουν προχωρήσει το έργο.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί και λίγη ώρα αργότερα οι κάτοικοι αποχώρησαν με την κίνηση να διεξάγετε κανονικά στο σημείο.
Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός μας συνεχίζεται κυρίως από την Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής“, τονίζει ο κ. Γιώργος Μουχτιδιώτης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οι επιστολές από την αστυνομία και το δήμο, αλλά είναι αρνητική η απάντηση της αντιπεριφέρειας και παραπέμπει το έργο στη μεγάλη παρέμβαση του δρόμου Σιθωνίας. Η κα. Μουχτούρη Μαρία υπενθύμισε τα πόσα τροχαία ατυχήματα έχουν γίνει στη σημείο, ενώ η κα. Αναστασία Γαροφάλλου επανέλαβε ότι το αίτημά τους αφορά κάποιους μήνες το χρόνο που η κίνηση είναι αυξημένη. “Το να πάω στην Όλυνθο ή στον κόμβο της Ποτίδαιας για να φτάσω στα Μουδανιά είναι τουλάχιστον παράλογο”, τόνισε.