Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου συνεχίζεται  στον Πολύγυρο, στην καρδιά της Χαλκιδικής, η 4η Γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γεύση Παράδοση Πολιτισμός», που οργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου και το Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο «Αριστοτέλης» με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Και χθες Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 ο πεζόδρομος της πρωτεύουσας πλημύρισε από αυθεντικές τοπικές γεύσεις, προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, γαστρονομικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και επισκέπτες κάθε ηλικίας. Οι παραγωγοί, που παρουσίασαν τα προϊόντα τους ήρθαν σε επαφή με το ευρύ καταναλωτικό κοινό ενώ οι σύλλογοι, που πήραν μέρος στην προσπάθεια έκαναν γνωστή τη δράση τους.

Ντυμένα με τις παραδοσιακές τους φορεσιές τα χορευτικά τμήματα του Πανχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», του Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής «Νίκος Καζαντζάκης,  του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Θ.), του Χορευτικού Ομίλου Πολυγύρου «Έξι Βρύσες» και τα ξένα συγκροτήματα «Chiparusul» από την Ρουμανία, Hakuna Matata African fire show By Bongo από την Κένυα, και το Ballet Folclorico Nacional Jaime Orozco από την Κολομβία, παρουσίασαν χορούς από στην πλατεία των Έξι Βρύσεων.

Το κοινό χάρισε το πιο δυνατό του χειροκρότημα στους χορευτές, που απέδειξαν ότι οι νέοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό αγαπούν την παράδοση και δουλεύουν για τη διατήρησή της.
Οι σύλλογοι με τα κεράσματά τους και οι παραγωγοί με τα προϊόντα τους δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να υποδέχονται τους επισκέπτες με το πιο πλατύ τους χαμόγελο. Το ενδιαφέρον του κόσμου παρέμεινε αμείωτο να γευτεί και να πάρει μαζί του αγνά, ποιοτικά υλικά.
Το απόγευμα μικρά και μεγάλα παιδιά επιδόθηκαν σε αθλοπαιδιές σε ειδικό στίβο μάχης, άκουσαν παραμύθια και διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Και αυτή η βραδιά κατέληξε σε γλέντι με τη συμμετοχή όλων των ηλικιών.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων στον Πολύγυρο, που θα πραγματοποιηθούν με το εξής πρόγραμμα:

στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου

19:00 ΜΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ με τις ΜΠΙΟΥ – ΜΠΙΟΥ  ΚΑΙ ΜΠΑΜ – ΜΠΑΜ
Παιχνίδι χαμένου θησαυρού με τη συμμετοχή όλων των παιδιών. Πινιάτα ΓΙΓΑΣ με πολλά γλυκά και παιχνιδάκια, φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.
19:30 OpenKitchen
Παρουσίαση πίτας από τους Συλλόγους, συνεταιρισμούς, νοικοκυρές και επαγγελματίες.
Επίδειξη ανοίγματος φύλλου για πίτες & παρασκευή πίτας από μέλη των συμμετεχόντων συλλόγων και μαγείρων.
Παραδοσιακό κέρασμα από τους συλλόγους του Δήμου μας με πίτες, φαγητά, γλυκά και εδέσματα παρασκευασμένα κυρίως με τοπικά προϊόντα
Επίδειξη τοπικών προϊόντων και ειδών από ξένα συγκροτήματα
19:30  συγκέντρωση ξένων χορευτικών συγκροτημάτων στο Δημαρχείο Πολυγύρου
20.00 ΠΑΤΙΝΑΔΑ στον πεζόδρομο του Πολυγύρου
20.30 χορευτικά συγκροτήματα από το εξωτερικό: Χορευτικό συγκρότημα «Semberija» από την Βοσνία,   Ballet Folclorico Nacional Jaime Orozco από την Κολομβία, Hakuna Matata African fire show By Bongo από την Κένυα και το Χορευτικό συγκρότημα «Chiparusul» από την Ρουμανία.
21.30: Χαιρετισμοί και ευχαριστίες συλλόγων και παραγωγών.
Απονομές στα ξένα χορευτικά συγκροτήματα.
22:00 Λήξη των εκδηλώσεων στον Πεζόδρομο με παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα των ΑΦΩΝ Τσικούρη