Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ προσφύγων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Αυγούστου, στο Κέντρο Φιλοξενείας Πρσφύγων στη Μυρσίνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πύργου, μετά το περιστατικό, οι οποίοι και φέρονται να είναι και οι υπαίτιοι της συμπλοκής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περίπου δέκα άτομα κυρίως Σύριοι και Κούρδοι ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι φωνές δύο Κούρδων στις 3.30 το πρωί, προκάλεσε  την αντίδραση και τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων, που πήγαν να ζητήσουν το λόγο.
Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και γρήγορα το επεισόδιο έγινε αρκετά έντονο. Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους κατάφερε να τραυματίσει με αιχμηρό αντικείμενο – μάλλον μαχαίρι – τους δύο Κούρδους ηλικίας 32 και 24 ετών, στη θωρακική χώρα και τη μέση.
Περίπου στις 4 το πρωί, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ενημερώθηκε ο υπεύθυνος του κέντρου Γιώργος Αγγελόπουλος, που μετέβη στο χώρο. Ο ένας από τους δύο τραυματίες μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Πύργου, ενώ ο άλλος αρχικά διαβεβαιωσε πως είναι καλά. Όμως το μεσημέρι της Παρασκευής ζήτησε να μεταβεί και αυτός στο νοσοκομείο γιατί δεν ένιωθε καλά.
Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό την Παρασκευή το μεσημέρι και μετά απο έρευνες συνέλαβε έναν 22χρονο ως έναν από τους δράστες της επίθεσης που αναγνώρισαν οι δύο τραυματίες. Ο νεαρός Σύριος όμως παρουσιάστηκε αυθορμήτως στις Αρχές, λέγοντας πως το μόνο που έκανε ήταν να χωρίσει τους δύο που τραυματίστηκαν από τα υπόλοιπα άτομα.
“Κάποιοι ενοχλήθηκαν όταν στις 3.30 τα ξημερώματα ένα άτομο άρχισε να φωνάζει μέσα στη νύχτα. Υπήρξε συμπλοκή των Σύρων και Κούρδων και τραυματίστηκαν δύο άτομα που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο τουθ ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Ειδοποιήθηκα και εγώ στις 4 το πρωί και μπήκα στο δομή. Μετά το περιστατικό επικράτησε ηρεμία, ενώ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Ενημέρωσα της Αρχές, την Αστυνομία και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ αυταπάγγελτα κινήθηκαν οι διαδικασίες καθώς υπήρξε τραυματισμός με αιχμηρό αντικείμενο” εξήγησε ο υπεύθυνος του Κέντρου Φιλοξενίας Γιώργος Αγγελόπουλος.
Πηγή: ilialive.gr