Δεν είχε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου, χθες Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στην η 4η Γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γεύση- Παράδοση- Πολιτισμός», που οργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου και το Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο «Αριστοτέλης» με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης διασκέδασαν δωρεάν στον πεζόδρομο του Πολυγύρου σε μια βραδιά ανεπανάληπτη κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι της Αυγουστιάτικης πανσελήνου ενώ ο ουρανός γέμισε από εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.
Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν με θερμό ενδιαφέρον το OpenKitchen με την επίδειξη ανοίγματος φύλλου για πίτες και την παρασκευή πίτας από μέλη των συμμετεχόντων συλλόγων και μαγείρων, την προετοιμασία και το τηγάνισμα «κλικιών» (παραδοσιακού γλυκού του Πολυγύρου με ζύμη), την επίδειξη τοπικών προϊόντων και ειδών από ξένα συγκροτήματα.


Παράλληλα δοκίμασαν τα παραδοσιακά κεράσματα (πίτες, φαγητά, γλυκά, εδέσματα) από τα ξένα συγκροτήματα και από τους συλλόγους του Δήμου μας και γνώρισαν τα ποιοτικά, αγνά προϊόντα της Χαλκιδικής.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, την Οικία Παραλή, όπου φιλοξενήθηκε έκθεση με φωτογραφίες από τον παλιό Πολύγυρο, αλλά και χώρους όπου εκτέθηκε η δουλειά του Τμήματος Αγιογραφίας Γαλάτιστας, και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής.

Τα παιδιά για τρίτη μέρα διασκέδασαν με παιχνίδια, εργαστήρια δημιουργίας, face painting, κυνήγι του χαμένου θησαυρού ενώ έσπασαν μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα μια τεράστια πινιάτα που σκόρπισε χαμόγελα, πολλά γλυκά και παιχνιδάκια.
Πρωταγωνιστές φυσικά ήταν οι χορευτές των συλλόγων του εξωτερικού, που με τις παραδοσιακές στολές τους μετέφεραν χρώματα από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι με συμμετοχή όλου του κόσμου με την ορχήστρα των ΑΦΩΝ Τσικούρη.