Ο νεαρός αμυντικογενής ποδοσφαιριστής ανοίγει τα… χαρτιά του στη διαδικτυακή ιστοσελίδα της Χαλκιδικής και σχολιάζει τα ποδοσφαιρικά στοιχεία του εξωτερικού.

Ο Αβραάμ Κουλπαλίδης από τα Φλογητά αγωνίζεται στη Sv Lürrip, ,ομάδα της κατηγορίας kreisliga B, επισημαίνει τις διαφορές του ελληνικού ποδοσφαίρου με αυτές της Ολλανδίας και της Γερμανίας που έχει αγωνιστεί.
Αναλυτικά, όσα είπε ο 21χρονος αμυντικος:
Πως πήρες την απόφαση για το εξωτερικό;
“Την απόφαση για να δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό την πήρα μετά από πολύ σκέψη και κουβέντα με τους γονείς μου και τον μάνατζερ μου, Αχιλλέα Χατζινικολάου. Δεν ήταν εύκολο, όμως μετά από δουλειά νομίζω ότι βρηκα τον δρόμο μου”
Πως συνάντησες το ποδόσφαιρο στη Γερμανία;
“Όταν ήμουν στον Αγροτικό Αστέρα στην Θεσσαλονίκη τότε μου ήρθε μια πρόταση για ομάδα τρίτης κατηγορίας στη Χάγη. Εκεί έκανα δύο χρόνια με καλή πορεία. Το μυαλό μου όμως ηταν πάντα στο γερμανικό ποδόσφαιρο, έτσι πήρα την απόφαση να δοκιμάσω την τύχη μου όταν μου ήρθε πρόταση από την FC Mönchengladbach. Πήγα, δοκιμάστηκα με την ομαδα και με κράτησαν”.
Ποιες είναι οι διαφορές που διέκρινες με αυτό της Ελλάδας;
“Οι διαφορές με την Ελλάδα είναι πολλές, κυρίως υπάρχει αξιοκρατία, αξίζεις παίζεις, δεν αξίζεις φεύγεις”.
Θεωρες πως η εμπειρία του εξωτερικού μπορεί να γίνει προπομπός για να μετακομίσεις σε μια από τις μεγάλες του ελληνικού ποδοσφαίρου ή δεν σκέφτεσαι τον επαναπατρισμο;
“Ο στόχος μου είναι αυτός, όχι, ομως, για το άμεσο μέλλον”.
Πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από τους δικούς σου;
“Είναι αρκετά δύσκολο όμως η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά”.
Ποιος είναι ο φετινός σ στόχος με το σύλλογο;
“Μία λέξη, η άνοδος”.