«Ψεύτικες» επενδύσεις και αύξηση της εισροής χρημάτων μόνο από τον τουρισμό βλέπει ο βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική Γιώργος Βαγιωνάς, σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την έξοδο από τα μνημόνια. Την ίδια στιγμή όπως λέει, η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρές επενδύσεις και προσέλκυση ξένων κεφαλαίων που όμως δεν βλέπει να έρχονται.

Ο κ. Βαγιωνάς, για άλλη μια φορά, εκφράζει φόβους για περεταίρω περικοπή των συντάξεων, καθώς όπως λέει με το νόμο Κατρούγκαλο ήδη οι συνταξιούχοι χάνουν εως και τρεις συντάξεις. Ωστόσο η κυβέρνηση αρνήθηκε πρόταση της ΝΔ για ψήφιση νόμου που θα δεσμεύει την κάθε κυβέρνηση να [προχωρήσει σε νέες περικοπές. «Επικαλούμενος ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Μέρκελ ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις για κάποιο χρονικό διάστημα, θα χρησιμοποιήσει αυτό το χαρτί προεκλογικά», τονίζει ο κ. Βαγιωνάς.
Θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως το Σκοπιανό αλλά και η φωτιά στην Ανατολική Αττική με τα δεκάδες θύματα, επηρεάζουν την κοινή γνώμη έναντι της κυβέρνησης σύμφωνα με το βουλευτή Χαλκιδικής. Παραιτήσεις δεν έγιναν στην πυρκαγιά όπως λέει ο κ. Βαγιωνάς, αλλά τα πρόσωπα άλλαξαν με τον ανασχηματισμό και φάνηκε ποιοι έχουν ευθύνες. Μάλιστα αναφερόμενος ο κ. Βαγιωνάς στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της για υποθέσεις όπως ο Ρουβίκωνας, και άλλα ζητήματα.
Κατά τα άλλα χαρακτήρισε μεγάλο το νέο κυβερνητικό σχήμα, εκφράζοντας αμφιβολίες για το χρόνο που έχουν μπροστά τους τα νέα πρόσωπα ώστε να συντονιστούν και να παράγουν έργο.

“Θα είμαι υποψήφιος όποτε κι αν γίνουν εκλογές”

Ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς δήλωσε παρόν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα στο νομό Χαλκιδικής για τα οποία έχει δεσμευτεί. «Έχω βάλει δύο στοιχήματα με τον εαυτό μου που άφησα στο δρόμο», τόνισε ο βουλευτής αναφερόμενος αρχικά στην ελαιοκαλλιέργεια και τους βιολογικούς καθαρισμούς που πρέπει να θεσμοθετηθούν.
Το δεύτερο θέμα αφορά την καθετοποίηση της μεταλλουργίας. Όπως είπε, χρειάζεται να καθοριστεί και το ανταποδοτικό τέλος για τον τόπο σε βάθος χρόνου ακόμη και 50 ετών. Σύμφωνα με τον κ. Βαγιωνά θα πρέπει να αποταμιευτεί το ανταποδοτικό τέλος προς  δήμο Αριστοτέλη και να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα όταν θα ολοκληρωθεί η μεταλλευτική δραστηριότητα.
Σχολιάζοντας το θέμα της ηλικίας ο κ. Βαγιωνάς διαχώρισε τις βιολογικές του δυνατότητες από την δυνατότητα προσφοράς του στην πολιτική. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ανανέωση αλλά ταυτόχρονα είπε ότι η εν ενεργεία βουλευτές που επιθυμούν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι», σημείωσε ο κ. Βαγιωνάς και ανέφερες χαρακτηριστικά: «Δεν θα αρνηθώ την εκλογική μου διαδικασία αυτήν την φορά. Μπορεί να είναι η τελευταία, μπορεί και να μην είναι. Όσα χρόνια ζω θα τα αφιερώσω στη Χαλκιδική».