Η 8η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα του δήμου Πολυγύρου υποδέχεται και φέτος τον κτηνοτροφικό κόσμο του νομού Χαλκιδικής και τους μεταποιητές κτηνοτροφικών προϊόντων καθώς και τους πολίτες που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.
Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη που έδωσε το παρόν, μίλησε για τη διοργάνωση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Χαλκιδική δεν είναι μόνο ένας τουριστικός νομός, αλλά είναι μια περιοχή που διαπρέπει επίσης στην πρωτογενή τομέα.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε στο Αγάπειο Ίδρυμα Γαλάτιστας ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κτηνοτροφικό κλάδο τόσο λόγω των παράνομων εισαγωγών προϊόντων, όσο και λόγω της υπέρμετρης φορολόγησης των κτηνοτρόφων. «Εμείς στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους κτηνοτρόφους και με τα ευρωπαϊκά κονδύλια και με τις διαδικασίες που κινούμε για τις αδειοδοτήσεις των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Μαζί με το δήμαρχο Πολυγύρου συζητήσαμε την αναβάθμιση των δημοτικών σφαγείων Γαλάτιστας που είναι και τα μοναδικά στην περιοχή», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Μάλιστα ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος αναγνώρισε ότι η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτικές ικανότητες για την αναβάθμιση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων στα σφαγεία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος μίλησε για στήριξη του κλάδου, καθώς η Γαλάτιστα όπως είπε μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο μέσα από παρόμοιες πρωτοβουλίες.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτστας, Άγγελος Τσιαρτσαφλής τόνισε ότι όλα τα θέματα που θα απασχολήσουν την πρώτη ημερίδα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους κτηνοτρόφους και τους μεταποιητές, τόσο για τα προϊόντα όσο και για τις εγκαταστάσεις.
«Δυστυχώς οι οικονομικές και νομοθετικές εξελίξεις σήμερα τείνουν εναντίον του πυλώνα της οικονομίας μας που είναι η κτηνοτροφία», σχολίασε σε δηλώσεις του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος. «Η σημερινή γιορτή πρέπει να είναι αφορμή για τα ζητήματα του κλάδου και να αναζητούμε λύσεις, γιατί όταν μιλάμε για την Ελλάδα στη μετά μνημονίων εποχή πρέπει να έχουμε στο νου τη γεωργία και την κτηνοτροφία», πρόσθεσε ο κ. Βαλιάνος.