Παραμονή της γιορτής της, η Αγία Χάιδω γιορτάζεται στη γενέτειρα της, στο Στανό Χαλκιδικής του Δήμου Αριστοτέλη.
Οι πιστοί από νωρίς συρρέουν στο παρεκκλήσι της και αμέσως μετά τον εσπερινό γίνεται η περιφορά της εικόνας της. Η ευλογία δίνεται απλόχερα σε όλους.

Εκτός από το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκαν εκεί, από την πλευρά του Δήμου Αριστοτέλη παρέστει ο αντιδήμαρχος κ. Αργύριος Τσακνής που μίλησε στη Χαλκιδική Πολιτική και έστειλε τα χρόνια πολλά σε όλους του δημότες.

Στις δηλώσεις του τόνισε «ότι δημοτική αρχή θα είναι αρωγός σε εκδηλώσεις και σε ότι μπορεί να εξυψώσει το επίπεδο της τοπικής κοινωνίας». Με τη σειρά του ο πρόερος του Πολιτιστικού Συλλόγου Στανού, Στάμος Αστέριος, μας μίλησε για τις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο χωριό τους, κατά το 2ημερο των εορτασμών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Αθλητικός Σύλλογος και εθελοντές πραγματοποιούν εκδηλώσεις στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου που κατακλύζεται από εκατοντάδες κόσμου.
Ο εορτασμός της Αγίας Χάιδως προσελκύει κόσμο τόσο από το τον Στανό αλλά και από τις γύρω περιοχές. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη.