Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Κασσάνδρας σε συνεργασία με τον σύλλογο Π.Ε.Τ.Α.Σ και με την ιστοσελίδα της Μαραθώνιας Κολύμβησης www.marathonswim.gr διοργάνωσε στις 2 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 09:30 πμ, κολυμβητικούς αγώνες στον Κόλπο Σίβηρης Χαλκιδικής.

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες είχαν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και αλλοδαποί που έχουν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση.
Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 09:30 και αφορούσε τις αποστάσεις και τις ηλικίες:
α) 400 μ. περίπου για παιδιά ηλικίας 13 έως 17 ετών
β) 1500 μ. περίπου από 19 ετών και μεγαλύτεροι
γ) 3000 μ. περίπου από 19 ετών και μεγαλύτεροι
Ο τερματισμός έγινε στο χώρο της ιχθυόσκαλας στη Σίβηρη.

Οι διοργανωτές με την προσπάθεια αυτή προσπαθούν να μυήσουν τις νέες γενιές στα μυστικά της κολύμβησης. Ιδιαίτερα ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης, και ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του Δήμου, Σπύρος Πούλιος, τόνισαν τη σημασία της κολύμβησης, τα οφέλη της και ευχαρίστησαν τόσο τον σύλλογο Π.Ε.Τ.Α.Σ αλλά και την Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση.

Οι συμμετοχές άγγιξαν τους 200 κολυμβητές όλων των ηλικιών. Την παράσταση βέβαια έκλεψαν οι μικροί φίλοι της θάλασσας που εκτός από το αγωνιστικό μέρος χάρηκαν την καθαρή θάλασσα της Σίβηρης.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής κ.Τάσος Παπαδόπουλος είπε στη Χαλκιδική Πολιτική «ότι είναι ευχής έργο όλα τα παιδιά της Ελλάδος να ξέρουν να κολυμπούν».

Ο πρόεδρος του σύλλογου Π.Ε.Τ.Α.Σ κ.Αντώνης Καραγιώργος μας γνώρισε τον σύλλογο που ιδρύθηκε το 2007.
Να τονίσουμε ότι η μοναδική συμμετοχή από την Κασσάνδρα ήταν της ταλαντούχας Αθανασίας Ρόρου, η οποία με μόλις ένα χρόνο προπονήσεων κατέλαβε την 2η θέση στα 1500μ.