Μεγάλη Ευλογία για την Αμμουλιανή η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Στυλαρινής (πιστό αντίγραφο) από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, σε συνεργασία, με την Ιερά Μητρόπολη Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, τους οι φορείς του νησιού και τη Δημοτική Κοινότητα Αμμουλιανής.

Λίγα λόγια για την συγκεκριμένη εικόνα

Πρόκειται για μια βυζαντινή εικόνα του 14ου αιώνα. Έρχεται από τη θάλασσα του Μαρμαρά, από τη μικρή πόλη Στυλάρι στο νησί του Μαρμαρά.

Θεωρείται η προστάτιδα της Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου και φέρει το προσωνύμιο η Παναγιά η Γιάτρισσα. Οι κάτοικοι του νησιού την τιμούσαν με μεγάλες εκδηλώσεις λατρείας και την γιόρταζαν στις 15 Αυγούστου.
Η Αμμουλιανή κατοικήθηκε στις αρχές του 1925 από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα των νησιών της Προποντίδος (Γαλλιμή, Πασαλιμάνι και Σκουπιά).

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, Αργύρης Τσακνής, (με καταγωγή από την Αμμουλιανή) μας είπε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για το νησί η έξοδος της θαυματουργής εικόνας από τη μονή. Μιας εικόνας που ενδυναμώνει τις μνήμες για τις αλησμόνητες πατρίδες και νοερά ενώνει τα νησιά της Θάλασσας του Μαρμαρά.
Ο Δήμος, η τοπική κοινότητα, οι φορείς αλλά και οι κάτοικοι θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν για το διάστημα που θα παραμείνει η Εικόνα στο νησί.