Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα τόνισε ο υπουργός Εμπορίου της Αμερικής Γουιλμπουρ Ρος από το βήμα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ συμπληρώνοντας ωστόσο πως οι επιχειρήσεις ζητούν σταθερότητα διαφάνεια και προβλεψιμότητα στις επενδύσεις τους και για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να απομακρυνθούν οι φραγμοί και τα εμπόδια για την εγκατάσταση αμερικανικών εταιρειών στην Ελλάδα»
Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε ότι για να καμφθούν οι ανησυχίες που υπάρχουν εργάζονται συστηματικά οι δύο κυβερνήσεις μετά και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο του 2017.
Όπως εξήγησε η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί την Ελλάδα φίλη και σύμμαχο και σκοπεύει να την στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αποτέλεσμα αυτή της πολιτικής είναι και η συμμετοχή των αμερικανικών εταιριών στη ΔΕΘ είπε ενώ απόδειξη αυτής της φιλίας αποτελεί η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή άντλησης επενδύσεων από τις ΗΠΑ οι οποίες έφτασαν τα 1,8 δισ. δολ. Οι ΞΑΕ, όπως ανέφερε ήταν 1,2 δισ δολάρια το 2017, ενώ το 2016 βρίσκονταν στο 1,06 δισ. δολ.
«Η Ελλάδα βγαίνει και πάλι στην πρωτοπορία και οι ΗΠΑ έχουν την βούληση αλλά και την επιθυμία μαζί με τον επιχειρηματικό κόσμο να την στηρίξουν» υπογράμμισε και σημείωσε ότι οι προσπάθειες των Ελλήνων ήταν αυτές που συνέβαλλαν στο ξεπέρασμα της κρίσης.
Ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου σημείωσε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενεργοποιούνται στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού, και των ναυπηγείων ενώ επενδύουν στις επικοινωνίες και την πληροφορική. Τα έργα για τον αγωγό φυσικού αερίου θα καταστήσουν την χώρα έναν ενεργειακό κόμβο στην περιοχή τόνισε ενώ ιδιαίτερα σημαντική ηταν και η αναφορά του Αμερικανού υπουργού στις έρευνες που θα πραγματοποιήσουν τα ΕΛΠΕ για τους υδρογονάνθρακες.