Τα Χρυσοστόμεια στη Ν. Τρίγλια πραγματοποιήθηκαν και φέτος με κάθε επιτυχία. Οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου της Σμύρνης είναι ιδιαίτερα λαμπρές με μεγάλη συμμετοχή.


Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Βαγιωνάς, βουλευτής ΝΔ, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να κρατάς ζωντανή την παράδοση των γεγονότων καθώς είπε είναι το μόνο στοιχείο που μπορεί να κρατήσει το έθνος ζωντανό.


«Κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας τιμά τον Άγιο Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Σμύρνης, που έφυγε τελευταίος από τη Σμύρνη με αποτέλεσμα να τον κατακρεουργήσουν οι Τούρκοι», δήλωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών, Σταύρος Μπαρμπαρούξης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα σχέδια του Συλλόγου για το μέλλον, με τιμητικές εκδηλώσεις σε ευεργέτες και εκθέσεις φωτογραφίας.

Καλή δύναμη στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου ευχήθηκε με αφορμή τις εκδηλώσεις ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ν. Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης. «Νιώθω μια ιδιαίτερη συγκίνηση για τις εκδηλώσεις αυτές λόγω  της καταγωγής μου από τα παλιά Μουδανιά και την Προύσσα. Όταν έχουμε μνήμες τόσο σημαντικές από τις χαμένες πατρίδες μας διακατέχει μια ευαισθησία», ανέφερε.
Να σημειωθεί ότι στη Νέα Τρίγλια και στον Ιερό Ναό της Παντοβασιλίσσης φυλάσεται ως κειμήλιο και ευλογία ένα μαρτυρικό πετραχήλιτου Τριγλιανού Ιερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου, το οποίο μετέφεραν ευλαβείς χριστιανοί κατά την Μικρασιατική καταστροφή.