Την πρώτη του εμπειρία πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού έζησε ο γιος του Michael Schumacher και ανερχόμενος οδηγός αγώνων, Mick.
Ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή δεν είχε ποτέ του εμπειρία από αυτοκίνητο τουρισμού, πόσο μάλλον της κορυφαίας κατηγορίας του είδους. Είχε την ευκαιρία να κάνει τους πρώτους του γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, οδηγώντας τη Mercedes-AMG DTM που χρησιμοποιείται στις συνοδηγήσεις επίδειξης.
«Ήταν απολαυστικό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Gerhard Berger για την πρόσκληση. Η ισχύς του αγωνιστικού του DTM είναι εντυπωσιακή και το να βουτάς στα βαθιά ήταν συναρπαστικό», είπε μεταξύ άλλων ο 19χρονος.
Ρόλο μέντορα είχε αναλάβει ο πρώην πρωταθλητής του θεσμού και πρώην οδηγός Formula 1, Pascal Wehrlein.

«Η εμπειρία του με βοήθησε πολύ. Για παράδειγμα μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές σχετικά με την πίεση που έπρεπε να ασκώ στο πεντάλ του φρένου», τόνισε ο Schumacher.
Όσο για τον Berger, που είχε θητεύσει ως teammate του μπαμπά Schumacher, είπε: «Ενθουσιάστηκα όταν μου είπαν την ιδέα να γίνει αυτό το τεστ και το υποστήριξα από την πρώτη στιγμή. Το ίδιο και η Mercedes-AMG. Ο Mick τα πηγαίνει πολύ καλά στη Formula 3 και έχει πάρει τις πρώτες του νίκες. Το να βλέπω αυτό το παιδί να ξεδιπλώνει σταδιακά τα γονίδια Schumacher αλλά και το πόσο απόλαυσε σήμερα το αγωνιστικό του DTM, μου δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση».
Ο Mick διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην Ευρωπαϊκή Formula 1 και μετράει τρεις νίκες στους τελευταίους αγώνες, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.
από newsauto.gr