Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και για τα σχολεία του δήμου Κασσάνδρας με το δήμαρχο Βασίλη Κυρίτση να εύχεται στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς ο κ. Κυρίτσης εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ, αφού όπως είπε, καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να καλύψουν τα όποια κενά προκύπτουν. Ο δήμος Κασσάνδρας ήδη από την πρώτη στιγμή ανάληψης της σημερινής διοίκησης, προχώρησε σε μια συνολική αναβάθμιση των κτιριακών σχολικών υποδομών, που θα μπορούσαν να συνοψιστούν στις εξής παρεμβάσεις:

– Η κατασκευή και προσθήκη 2 αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Ν.Φώκαιας,
-Η κατασκευή νηπιαγωγείου στη Ν. Φώκαια.
– Η κατασκευή νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού στην Κασσάνδρεια (ισόγειο κτίσμα το οποίο περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διεύθυνσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υγιεινής, κοιτώνα, κουζίνα και λοιπές βοηθητικές αίθουσες)
-Η κατασκευή και προσθήκη σχολικών αιθουσών στο Δημοτικό Καλάνδρας.
(• 3 αίθουσες, με εμβαδόν ~51,00τ.μ. και καθαρό ύψος 3,50μ, (με δυνατότητα
συνένωσης των δύο εξ’ αυτών).
• Διάδρομος κυκλοφορίας, καθαρού εμβαδού 83,15τμ.
• Χώροι Υγιεινής (Προσωπικού, αγοριών, θηλέων και ΑΜΈΑ).
• Χώρος μηχανολογικών εγκαταστάσεων)
– Η κατασκευή και προσθήκη σχολικών αιθουσών στο Δημοτικό Καλλιθέας, (Το νέο σύγχρονο σχολικό κτίριο είναι ολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 340.00,00€ και θα καλυφθεί αποκλειστικά από ιδίους πόρους του Δήμου Κασσάνδρας).
– Η ίδρυση Λυκείου Πευκοχωρίου.
Η μεγαλύτερη παρέμβαση που θα υλοποιηθεί είναι η ένταξη προς
χρηματοδότηση του νέου Λυκείου Κασσάνδρειας που είναι ότι πιο άρτιο και
σύγχρονο θα έχει η περιοχή. “Είναι μια προσπάθεια τουλάχιστον 3 ετών. Πιστεύουμε ότι η κατασκευή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019 και θα είναι έτοιμο το 2021. Δεν είναι ένα έργο βιτρίνας ή εντυπώσεων. Είναι όντως η μεγαλύτερη παρέμβαση στη Χαλκιδική, μια επιτυχία που οφείλεται σε συνολικές προσπάθειες όλων μας”, τόνισε ο δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Κυρίτσης.
Το νέο σύγχρονο σχολικό κτίριο είναι προϋπολογισμού 3.430.000,00€ και θα
χρηματοδοτηθεί κατά 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-
2020».
Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Κασσάνδρας Βασίλειος Ντόντουλος δήλωσε επίσης ικανοποιημένος και χαρούμενος από την εξέλιξη με την έγκριση χρηματοδότησης του νέου λυκείου. “Έχουμε ένα μισθωμένο κτίριο και οι συνθήκες ήταν λίγο δύσκολες ως ακατάλληλες. Το νέο σχολείο ήταν ένα όνειρο ζωής για μας”, ανέφερε ο ίδιος.