Μια ιδιαίτερα δυναμική παράσταση ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν τα μικρά ταλέντακια του θεατρικού εργαστηρίου της Νεολαίας Γαλάτιστας, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 8μμ, στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέας Αλεξάνδρας Μητσιάλη «Ξυπόλυτοι ήρωες» το οποίο είχαμε την χαρά να το γνωρίσουμε παλιότερα μέσα απο την παρουσίαση του στη Δανειστική μας βιβλιοθήκη.
Το ιστορικό μυθιστόρημα έχει θέμα την κατοχική Θεσσαλονίκη και την Αντίσταση γενικότερα, αλλά και ειδικότερα τη μαζική εξόντωση των Εβραίων κατοίκων της.

Λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου:

Ο Τάκης, η Σταυρούλα, η Αλέγρα, ο Πέπο, ο Άρης, η Ελένη, ο Έκτορας, η Αγγελική, η Λούνα ζουν στη Θεσσαλονίκη, στα σκοτεινά χρόνια της γερμανικής Κατοχής. Μέσα σε μια πόλη που η μπότα των Γερμανών προσπαθεί να ταπεινώσει απ’ άκρη σ’ άκρη, αγωνίζονται να επιβιώσουν και ταυτόχρονα να αντισταθούν στον ναζισμό. Ζουν εμπειρίες που τους καθορίζουν και πολλές φορές δίνουν μάχη να ξεφύγουν από τον θάνατο, που τους κυκλώνει κάθε στιγμή.
Και μέσα στα μεγάλα ιστορικά γεγονότα ξετυλίγονται απεγνωσμένοι έρωτες, αδερφικές φιλίες, πράξεις αυταπάρνησης, επιστροφές από χρωστούμενα του παρελθόντος. Και κάποτε είναι τα ζάρια της τύχης που αποφασίζουν για τον θάνατο και τη ζωή.
Οι Ξυπόλυτοι ήρωες είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την Κατοχή και την Αντίσταση, για το ξυπόλυτο τάγμα και το ξεκλήρισμα των Εβραίων της πόλης. Οι Ξυπόλυτοι ήρωες είναι πάνω από όλα η ιστορία των απλών, καθημερινών ανθρώπων της που απέκτησαν το ανάστημα όσων γράφουν την ιστορία με τις ίδιες τους τις πράξεις.
δείτε το event στο facebook