Για άλλη μια φορά το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής προβάλλει το αίτημα της φύλαξης και της ύπαρξης εξειδικευμένου προσωπικού που θα αναλάβει την ασφάλεια του χώρου. Πρόσφατα, ένα περιστατικό που στοίχισε τη σωματική ακεραιότητα δύο ατόμων του προσωπικού, ταρακούνησε για άλλη μια φορά τα νερά.
Το συμβάν έλαβε χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής με θύμα την εφημερεύουσα Διευθύντρια της Ψυχιατρικής κλινικής και μία νοσηλεύτρια που κλήθηκε για βοήθεια. Οι δύο εργαζόμενες του Νοσοκομείου δέχθηκαν επίθεση από έναν πολίτη όταν του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το σαλόνι αναμονής του Ψυχιατρικού Τμήματος όπου βρέθηκε να κοιμάται. Η επίθεση αυτή μπορούσε να έχει τραγικό επίλογο καθώς η Διευθύντρια του τμήματος φέρει βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα της μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα του δράστη. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία και καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης.
Το περιστατικό κρίνεται άκρως επικίνδυνο και δεν είναι το μόνο που συνέβη το τελευταίο διάστημα.
Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας για «την αδιάφορη στάση τους σχετικά με το θέμα της πρόσληψης επικουρικού προσωπικού SECURITY όλο το 24ωρο και για όλη τη διάρκεια του έτους».
Οι οικονομικοί λόγοι όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να αποτελούν προτεραιότητα έναντι της ζωής και της ακεραιότητας των εργαζομένων και των ασθενών. Η φύλαξη των χώρων του Νοσοκομείου είναι δεδομένο ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε παρόμοια περιστατικά.